logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vila Modřany

Elegantní vila nad Prahou s unikátním prostorovým konceptem

Výrazný svah, severozápadní orientace a skalnaté podloží nevěstily nic dobrého. Přesto jsme pro budoucí majitele vymysleli krásný prostorový koncept, který vše skloubil dohromady. Vše pro nádherné výhledy na údolí Vltavy z Modřan.

Při práci na projektu Vily Modřany jsme stáli hned před několika výzvami. Ať už to byly striktní regulativy města Praha nebo také jasná představa klienta ohledně celkového vyznění domu, co do použití materiálů, vnitřního uspořádání i jeho praktičnosti. Důležitou roli také sehrál netradiční pozemek, který ve své spodní části navazuje na ulici pouze úzkým pásem, půdorysně se rozšiřuje a současně strmě stoupá směrem do zahrady. Řešili jsme tak otázku, jak harmonicky v jeden celek propojit dvě protichůdná hlediska, kdy garáž a vstup do objektu je potřeba situovat do spodní části parcely k ulici a vlastní vilu pak do zahrady na kopci.

To se nám podařilo vyřešit v podobě návrhu, jehož základ tvoří dva samostatné celky, vlastní vila a objekt s technickým zázemím a garážemi, které jsou rozloženy do několika výškových úrovní, hierarchicky stoupajících společně s terénem a propojených subtilními schodišti. Pro vilu je charakteristická vzdušnost a lehkost, jíž jsme docílili pomocí jakoby levitujícího křídla s obývacím pokojem a terasou, vytvářející kolem něj elegantní lem. Z masivně prosklených obytných místností se pak otevírají nádherné výhledy směrem na údolí Vltavy a okolní krajiny. 

Více informací


Atelier Habina s.r.o.
logo Atelier Habina s.r.o.

Naše domy vyrůstají ze svého prostředí a místo, volná krajina či složitá městská proluka je jejich kořenovým systémem i hlavním zdrojem energie. Synergie místa a stavby je vlastně tím hlavním, co našemu klientovi přinášíme. Věříme v úspornou řeč krásné ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.