logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Grundfos představuje čerpadlo ALPHA2 s novými funkcemi

Pokud by si instalatér mohl vybrat jen jediné čerpadlo, byla by to právě nová Alpha2. Proč? Důvodů je hned několik.

Přes své malé rozměry přestavuje v současné době Alpha2 nejodolnější a nejúčinnější malé oběhové čerpadlo ve své třídě. Vysoká účinnost tohoto prémiového výrobku byla předmětem testování společnosti German conformity mark VDE, která potvrdila, že Alpha2 je díky své energetické účinnosti na technologické špičce mezi malými oběhovými čerpadly pro rodinné domy.

Od roku 2008, kdy byla na trh v České a Slovenské republice umístěna první čerpadla Alpha2, prošel tento výrobek několika inovacemi.

Další novinky u čerpadla ALPHA2 můžeme očekávat již letos na začátku topné sezony 2015. Společnost Grundfos ve svém postavení technologického lídra vám chce již nyní představit nové funkce, kterými bude nová ALPHA2 vybavena, a potvrdit tak, že čerpadla Grundfos nabízejí vždy něco navíc.

Nové funkce Alpha2:

  • Ochrana proti chodu na sucho
    Zabudovaná aktivní ochrana proti suchoběhu vám chrání čerpadlo od prvního spuštění po celou dobu jeho životnosti a to především v takových situacích, kdy dojde k nějaké mimořádné události. Grundfos ví, že tato nová funkce má přímou vazbu na délku životnosti tohoto produktu.
  • Deblokační funkce
    Mnoho zákazníků zná situaci, kdy přijdou první chladné dny a je potřeba otopný systém rychle uvést do provozu. Pokud se v této chvíli čerpadlo nerozběhne, je uživatelský komfort a rodinná pohoda výrazně narušena. Nové čerpadlo ALPHA2 v takovéto situaci po letní nečinnosti nezklame. Při uvedení do provozu motor veškerou svou silou krouticího momentu, kterým disponuje, postupně v obou směrech otáčení uvolňuje odstávkou zatuhlé oběžné kolo čerpadla.
    Debloklační funkce snižuje potřebu výjimečných servisních zásahů.
  • Letní režim
    Funkce letního redukovaného režimu zajistí ochranu oběžného kola čerpadla proti zatuhnutí z důvodu několikaměsíční nečinnosti. Čerpadlo je v pravidelných intervalech krátce protočeno. Tato speciální funkce ke své činnosti potřebuje minimum elektrické energie a nezatíží tak vaši peněženku, ale zvýší „kondici“ čerpadla a opětovné uvedení do provozu bude snadné.
  • Změna použitého materiálu hřídele a ložisek
    Nové čerpadlo ALPHA2 má hřídel a ložiska vyrobená z keramiky. Díky tomuto nemagnetizujícímu materiálu nebude docházet k ulpívání drobných kousků magnetických nečistot na rotačních místech čerpadla. Tato materiálová inovace přispěje k prodloužení délky životnosti čerpadla.

Čerpadlo Alpha2 bude také nově k dispozici i v 8m provedení.

Výhody čerpadla Alpha2, které již možná znáte z předchozího modelu a které si s sebou samozřejmě nový model přináší také:

  • Pohodlí při instalaci i provozu s nízkou spotřebou energie – díky funkci AUTOADAPT. Tato funkce je aktivní ihned při prvním uvedení čerpadla do provozu. Algoritmus funkce AUTOADAPT vyhovuje přibližně 90 % aplikací a není tedy zapotřebí čerpadlo komplikovaně nastavovat a dlouze hledat potřebné nastavení v návodu. Čerpadlo se jednoduše nastaví samo.
  • Mimořádná spolehlivost – prodloužená záruka pro čerpadla ALPHA2 je 5 let.
  • Snadná instalace (připojení elektrickým konektorem, žádné rozdělávání svorkovnice)
  • Univerzální použití (jak pro vytápění, tak i pro chlazení 0 °C až 110 °C)
  • Izolační kryt čerpadla (čerpadlo je obaleno izolací a šetří tak energii)
  • Integrovaný průtokoměr (průtok se zobrazuje přímo na displeji čerpadla)
  • Vysoká energetická účinnost (index EEI 0,15)


Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.