logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Woltair získává investici 16,3 milionu eur a dál expanduje

Společnost Woltair získala investici ve výši 16,3 milionu eur. Finanční prostředky využije pro další vývoj svých digitálních produktů, posílení týmů a expanzi do Itálie a Německa.

Reklama

Investiční kolo bylo vedeno kanadským fondem ArcTern Ventures, který je jedním z předních světových investorů v oblasti podpory udržitelných technologií. Tohoto kola se zúčastnily také společnosti Westly Group, Aternus a stávající investoři Kaya VC, Inven Capital či Movens Capital.

Investice ve výši 16,3 milionu eur (400 milionu korun) posílí další implementaci tepelných čerpadel a fotovoltaiky, jejichž montážemi se Woltair především zabývá. To napomůže k dekarbonizaci vytápění domácností a v důsledku k celosvětovému snižování skleníkových plynů, což je trend, o nějž usiluje Evropská unie, vláda Spojených států i řada dalších zemí po celém světě.

Pozorujeme, že spotřebitelé požadují produkty, které nejen sníží jejich náklady za energie, ale rovněž umožní žít udržitelným životním stylem. Energeticky efektivní vytápění domácností však stále čelí řadě překážek. Ty může odstranit komplexní digitální platforma, která všechny části ekosystému propojí a ukáže, že celý proces přechodu na udržitelné zdroje je ve skutečnosti velice snadný, komentuje Jan Hanuš, CEO společnosti Woltair.

Díky investici plánuje Woltair svým zákazníkům také poskytnout financování počátečních nákladů a nabídne jim řešení energetického managementu domácnosti. Současně bude také nadále vyvíjet nástroje pro techniky, například aplikaci Superfix zefektivňující jejich práci. Společnost hodlá pokračovat ve své expanzi v Polsku a do konce roku rozšířit své působení i do dalších států, konkrétně Itálie a Německa.

Více o Woltair

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.