logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rekonstrukcím nenahrává diskuze o zrušení státní podpory stavebního spoření

Rekonstrukcím nenahrává diskuze o zrušení státní podpory stavebního spoření, foto redakce
Rekonstrukcím nenahrává diskuze o zrušení státní podpory stavebního spoření, foto redakce

Pro drobnější rekonstrukce, řekněme v řádu menších statisíců korun, je úvěr ze stavebního spoření ideálním produktem.

Reklama

Zatímco neúčelovost samotného stavební spoření byla vždy diskutabilní, úvěry ze stavebního spoření byly pro rekonstrukce značně využívané.
„Pro drobnější rekonstrukce, řekněme v řádu menších statisíců korun, je úvěr ze stavebního spoření ideálním produktem. Někteří klienti si dlouhodobě spoří na účtu stavebního spoření a jsou v situaci, kdy mají splněny podmínky pro takzvané přidělení úvěru. Zvláště dnes, v době vysokých úrokových sazeb, mohou být tyto typy úvěrů velmi výhodné,“ upozorňuje David Eim místopředseda představenstva Gepard Finance.
„Oproti loňskému roku máme růst v produkci přes 40 procent,“ dodává k oblibě stavebního spoření Tereza Kaiseršotová z Raiffeisen stavební spořitelny.

„Cena rekonstrukce je odlišná od typu a velikosti stavby a standardu rekonstrukce. Pohybuje se tak zpravidla mezi 10 až 20 tisíci korun za metr čtvereční. Nejlevnější jsou panelové byty, nejdražší byty v starších činžovních domech a rodinné domy,“ uvedl Lumír Kunz ze společnosti Férmakléři.cz, která spolupracuje s více než 100 realitními makléři z velkých i malých realitních kanceláří napříč celou Českou republikou. „Náklady na rekonstrukce zdražily oproti loňsku odhadem o 15 až 20 procent,“ dodává Lumír Kunz.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.