logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tanec a divadlo v továrně

10. ročník Mezinárodní festivalu současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance odstartuje letos v netradičním prostředí továrny společnosti Prakab v pražské Hostivaři.

Následně se tradičně přesune do Žďáru nad Sázavou. Letošními tématy jsou Továrna v pohybu a voda a obě budou zpracována ve formě představení a workshopů.

Letošní KoresponDance odstartuje již 28. června v industriálním prostředí továrny společnosti Prakab v pražském Hostivaři. „Jsme předním výrobcem kabelů a rádi propojujeme tradici a moderní svět. Naše výrobky pomáhají rozvádět elektrickou energii a žít život, na jaký jsme v 21. století zvyklí. Festival KoresponDance je o moderním pojetí světa, je plný energie a pohybu a přesně to nás spojuje,“ říká Tomáš Zieschang, jednatel ve společnosti Prakab. Společnost se stává partnerem festivalu již podruhé. Vstup na pražskou část festivalu KoresponDance je pro všechny zdarma.

V industriálním prostředí PRAKAB Pražské kabelovny se za plného provozu odehraje první z komunitních projektů. Ten dá vzniknout originální choreografii pracovníků továrny ve spolupráci s česko-švýcarskou novocirkusovou skupinou Cie Pieds Perchés a dalšími českými a zahraničními umělci, v režii švýcarské umělkyně a akrobatky Stephanie N’Duhirahe. Program dále naváže impozantním pohybovým uměním s polystyrénovými objekty italského umělce Andrey Salustri a novým cirkusem plným zábavy, rytmu a pohybu pánského mezinárodního tandemu Hippana Maleta. Nedílnou součástí pražského dne bude již tradiční KoresponDance Battle, taneční soutěž všech možných stylů s mladým charismatickým breakdancerem Kristiánem Mensou, nebo-li Krissem, která 10. ročník festivalu odstartuje.


PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s.r.o.

Tradiční český výrobce kabelů - silové kabely, pro ovládání a elektroniku, pro střední napětí, sdělovací, železniční a zabezpečovací, holé vodiče, instalační vodiče a kabely.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.