logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost DZ Dražice získala vloni na tržbách 2,3 mld. Kč: její prodeje tak meziročně stouply o 22 %


Elektrický ohřívač vody OKHE ONE/E 80 (DZD – limitovaná edice).

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dodavatel švédských tepelných čerpadel NIBE, uzavřela loňský rok s rekordními tržbami 2,3 mld. Kč.

Jejich meziročního nárůstu o 22 % dosáhla prodejem 264 000 kusů ohřívačů vody a akumulačních nádrží a 3 800 kusů tepelných čerpadel NIBE. Firma, která je držitelem ocenění Czech Business Superbrands 2022, klade velký důraz na vývoj ekologických řešení pro domácnosti i průmysl a na trendy tzv. chytré domácnosti. Letos mj. připravuje otevření nové divize, jež nabídne široké spektrum produktů pro fotovoltaické systémy.

„Český trh s ekologickými systémy na vytápění a ohřev vody doznal v posledních letech podstatných změn, které urychlilo několik faktorů: sílící tlak na udržitelnost ve výstavbě, rozšiřování státních dotačních programů a také současná energetická krize. Lidé se proto začali intenzivněji zajímat o ekologicky šetrné možnosti topení či chlazení v domácnostech, které by jim umožnily výrazněji snížit provozní náklady. Nárůst prodejů jsme zaznamenali jak u ohřívačů vody a akumulačních nádrží, které meziročně vzrostly (v celkovém součtu) o 20 %, tak u tepelných čerpadel NIBE, kde evidujeme navýšení o 6 %. Tradičně silný byl i náš export, jehož podíl na celkovém obratu bývá pravidelně kolem 30 %. Kromě výborných hospodářských výsledků nás těší i celá řada odborných ocenění (např. od společností Superbrands a Bisnode), která vnímáme jako výraz vysoké kvality naší práce. A v té rozhodně nepolevujeme ani v dnešní složité době: již na dubnovém veletrhu Aquatherm plánujeme představit celou novou divizi se zaměřením na fotovoltaická řešení a řadu produktových novinek,“ komentuje Karel Pacourek, generální ředitel DZ Dražice.

Společnost DZD Dražice letos získala prestižní ocenění Czech Business Superbrands 2022 zaštítěné britskou organizací Superbrands: nejuznávanější nezávislou globální autoritou v oblasti hodnocení a oceňování obchodních značek podle jejich hospodářských výsledků a renomé. V minulém roce navíc firma dosáhla na prestižní nezávislý rating AAA Platinum, poté co splnila (tři roky za sebou) nejpřísnější kritéria hodnocení ekonomických subjektů podle statistického prediktivního modelu společnosti Bisnode.


DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.
logo DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.

Značka DZ Dražice, která existuje již od roku 1956, je Vaší zárukou kvality, výkonu a hodnoty ohřívače vody. Základem filosofie společnosti DZ Dražice je spokojenost zákazníků s našimi ohřívači vody. Právě tato spokojenost patří mezi hlavní důvody věrnosti ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.