logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nečekejte na poruchu. Preventivní údržba šetří stroje i peníze

Včasná a cílená kontrola strojů a linek pomáhá předejít náhlým výpadkům provozu, které stojí firmy nemalé náklady

Zastavení provozu - způsobené např. přehlédnutou závadou - může firmám v době největšího vytížení linky způsobit i ve velmi krátké době enormní ztráty. „Typickým příkladem oblasti, kde se vyplatí řešit preventivní údržbu zrovna v těchto týdnech a měsících, je zemědělství. Vrcholná sezona, která přichází s létem, znamená vysokou zátěž pro veškeré stroje i linky. Když se v tomto období porouchá např. dopravníkový pás, musí firmy narychlo shánět servis, připlácet si za expresní vyřízení opravy, a ani tak se často nevyhnou dočasnému zastavení provozu,“ vysvětluje Petr Všetula, ředitel výroby z firmy Gumex, která se mimo jiné montáží a servisem dopravníkových pásů zabývá. 

Pásy dopravníků je dobré pravidelně kontrolovat. „Většinu potenciálních závad odhalí už vizuální kontrola - třeba když je pás viditelně opotřebovaný, natrhnutý nebo se rozlepuje v místech spojů. Doporučuji také prohlédnout podpěrné a vodicí válečky i hnací válce. Právě ty dokážou v případě problému zničit celý pás,“ instruuje Všetula. V případě, že zákazník narazí na problém, nabízí Gumex bezplatnou konzultaci s technikem. Po odsouhlasení cenové nabídky servisu je oprava obvykle hotová do 3 až 5 dnů. „Včasná údržba prováděná za provozu dokáže valné většině závad předejít. Vždy proto radíme našim klientům, ať dbají na pravidelnou kontrolu, plánují ji s předstihem před hlavní sezonou, a když si nejsou něčím jistí, raději nám zavolají,“ uzavírá Všetula.

 

Více informací


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.