logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Do chytré správy energie s Loxone lze zapojit i produkty Huawei nebo Schmachtl Wattsonic

Efektivitě energií a úsporám pomáhají i produkty známých značek Huawei, Schmachtl Wattsonic nebo Schrack. Spolupracují s Loxone, aby využily chytrý energetický management se snadnou integrací.

S Loxone Miniserverem perfektně fungují měniče Huawei či měniče a úložiště Wattsonic od výrobce Schmachtl. Kombinace přispívá energetické soběstačnosti domu či budovy. Ovládání a správa energií je sjednocená do jednoho systému, který automaticky spíná různé spotřebiče například při přebytcích energie z FVE - podle požadavků uživatele či nastavených priorit.

Komunikace mezi Loxone a Huawei zajišťuje protokol Modbus TCP. Otevřená platforma Loxone Library nabízí ke stažení šablonu, která se nahraje při programování a zdlouhavé ruční zadávání není potřeba.Integrace je hotová za pár sekund. „Je důležité mít otevřený systém a být kompatibilní s jinými výrobci. Loxone je jeden z nejdůležitějších hráčů na trhu chytrých budov a chytré energie. Proto pro nás bylo důležité spojení a tvorba jednoduché integrace,“ vysvětluje Dieter Jauch za HUAWEI TECHNOLOGIES Deutschland.

Snadná integrace se šablonou je možná i u produktů Schmachtl Wattsonic. V praxi to funguje tak, že při dostatečném přebytku povolí Loxone třeba běh bojleru, který už se dál řídí sám podle potřeby nahřívání. Při větším přebytku se spustí i další zařízení v řadě priorit. Pokud energii nelze využít, automaticky míří do bateriového úložiště.

Chytrý energetický management s Loxone je ideálním řešením správy energií, které nabízí velký potenciál do budoucna, kdy se bude zvyšovat tlak na efektivitu a udržitelnost budov. Proto je již možné integrovat i jiná značková zařízení jako Tesla Powerwall, nabíjecí stanice Schrack a další.

Více o energetickém managementu


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.