logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Chcete snížit vliv inflace? Nakupujte včas a ve velkém

Inflaci v průmyslové výrobě pohání především růst cen vstupů - energií, materiálu a práce. Pokud chce firma omezit vliv zdražování, měla by jednat co nejrychleji.

Současná situace klade obrovské nároky na plánování produkce. Procházíme obdobím nebývalého nárůstu cen všech vstupů, stejně jako růstu poptávky a nedostatku řady základních surovin. Není divu, že se firmy často snaží zafixovat ceny a dodávky materiálu nezbytného pro jejich výrobu a nakoupit vše, co jim skladové prostory umožní. Jednou z možností, jak zmírnit tlak inflace, je i využití moderních výrobních postupů. Ty z dlouhodobého hlediska a při vyšší produkci výrazně šetří náklady na energii, materiál, čas i práci.

Touto cestou se vydala i společnost Gumex, která v loňském roce nasadila do výroby nový digitální výsekový lis na velkovýrobu pryžových a silikonových těsnění a dalších výrobků nejrůznějších tvarů. Výroba na výsekovém lisu je extrémně rychlá a přesná a vyplatí se už u zakázek v jednotkách tisíc kusů. Matrici, potřebnou pro hromadné vysekávání výrobků, stačí vyrobit pouze jednou a následně ji používat po velmi dlouhou dobu. Její výrobní cena se pohybuje mezi 1000 až 3000 Kč, což se ale rychle vrátí v levnější produkci výrobků v kratším čase. „Oproti výrobě na vyřezávacím plotru je výsekový lis vhodný pro větší série produktů, které jde vyrobit rychleji a s nižšími náklady. Zákazníkovi je pak postupně dodáváme z našich skladů podle jeho aktuálních požadavků. Zákazník přitom bude mít jistotu dostupnosti potřebných dílů a zafixovanou jejich cenu - třeba i na celý následující rok,“ uvedl obchodní ředitel společnosti Gumex Radim Vajčner. 

 

Více informací


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.