logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak zařídit novou koupelnu?

Chcete předělat starší koupelnu, nebo se stěhujete do nového? Máme pro vás pár tipů na to, jak postupovat při jejím zařizování. Kromě barviček a stylu se podíváme i na výbavu.

Zdroj obrázku: Artazum / Shutterstock.com
Zdroj obrázku: Artazum / Shutterstock.com

Zamyslete se nad stylem

Styl koupelny by měl ladit se zbytkem domácnosti. Teď je trendy zejména skandinávský minimalistický styl, který vsází na jednoduchost, střídmé dekorování a vzdušný prostor. Vrací se nám ale i retro styl, který přebírá některé moderní prvky, ale uchovává si svůj specifický ráz. Podívejte se na inspirace koupelen a vyberte si, jakou cestou se vydáte.

Zvolte správnou barevnou kombinaci

V koupelně máme oproti jiným místnostem tu výhodu, že se můžeme trochu odvázat. Klidně experimentujte. Tato místnost rozhodně nemusí být jen bílá. Pokud je vaši oblíbenou kombinací červená s černou, jděte do toho! Hezky vypadají i kovové prvky a přírodní materiály. Také ty do místnosti vnesou určité barvy. Pamatujte však na jedno – aby místnost vypadala vkusně, neměly by se v ní setkat více než 3 barvy.

Vybíráme zařízení

Sprchový kout nebo vanu? To je věčné dilema. Většinou se řídíme hlavně místem v koupelně. Ovšem při výběru vany si všimnete, že dají pořídit v různých velikostech, a tak se vejdou prakticky kamkoliv. Sprchový kout na druhou stranu platí za úspornější na vodu. Na výběr máte z různých materiálů od mramoru přes smalt po akrylát a další.

S vanou či sprchovým koutem by měla ladit toaleta a umyvadlo. Pokud máte málo místo, zvolte u umyvadla rohové řešení. Skvělou volbou jsou umyvadlové stěny, díky které rázem získáte i úložný prostor. Pokud zařizujete veřejné zařízení, seznamte se s platnými normami pro hygienická zařízení a šatny.

Osvětlení vybírejte takové, které je určené speciálně do koupelen a vlhkého prostředí. Co se dekorací týče, nepřehánějte to. Vsaďte například na květiny.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.