logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

EU přechází na BIPV – lobbistická návštěva u komisařky EU pro energetiku

Solární energie by měla jít dál než jen na střechy

Ve čtvrtek 8. července uspořádala společnost AGC Glass Europe spolu s partnerskou firmou ISSOL před budovou Berlaymont, sídlem Evropské komise, setkání BIPV Coffee Break s komisařkou EU pro energetiku Kadri Simsonovou.

„Jménem koalice 200 partnerů jsme komisařce předali dopis a předvedli nejnovější vzorky SunEwat BIPV, které jsme dopravili předváděcím vozidlem AGC až před kanceláře jejího úřadu,“ uvedl Niels Schreuder, a pokračuje: „V dopise vyzýváme Evropskou komisi, aby využila obrovský potenciál BIPV jako snadno dostupného řešení, které pomůže dosáhnout cílů Renovační vlny EU, a aby BIPV výslovně uvedla v politikách EU a v nadcházejících revizích směrnic EU týkajících se energetiky.“ Komisařka uvedla, že Evropská komise toto poselství vzala na vědomí, a ještě v tomto roce jej promítne do revize směrnice o energetické náročnosti budov (EPBD).

Samozřejmě jsme zdůraznili, že BIPV lze instalovat na stávající fasády budov formou esteticky atraktivní, nerušivé renovace. Tak vzniknou zelená pracovní místa na celoevropské i místní úrovni a bude jich víc než se standardními fotovoltaickými produkty. Během akce si komisařka prohlédla vzorky BIPV, které byly k dispozici v předváděcím vozidle a Xavier Flasse (AGC Active Glass) ji upozornil na technické specifikace výrobkové řady SunEwat.

Při diskusi o významu energetické transformace ve stavebnictví a důležité roli BIPV v tomto ohledu, zaznamenal Niels Schreuder (AGC Public Affairs & Communication) reakci komisařky, která prohlásila: „Měli bychom jít dál než jen na střechy.“

Video:

Více o strategii EU "Renovační vlna" zde.


AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.