logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

AlfaNovaTW® 66 celonerezový tavně spojovaný výměník tepla přináší nové možnosti pro bezpečnější vodovodní systémy

Po celém světě se stále více zaměřuje na potřebu zabránit kontaminaci systémů pitné vody. V loňském roce představila Alfa Laval: první řadu tepelných výměníků AlfaNovaTW optimalizovaných speciálně pro zajištění bezpečného a spolehlivého výkonu v oblasti vodovodní vody díky jedinečné konstrukci ze 100% nerezové oceli.

Společnost dnes rozšiřuje sortiment uvedením modelu AlfaNovaTW 66, který vytvoří nové možnosti pro domácí vodovodní systémy s vyššími kapacitami.

„Omezení obsahu kovů ve vodách se stává stále více věcí veřejné politiky,“ říká Fredrik Ekström, prezident obchodní jednotky Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers, divize Energy ve společnosti Alfa Laval. „Řadu AlfaNovaTW jsme zkonstruovali, abychom zákazníkům poskytli spolehlivý a nákladově efektivní způsob, jak lépe vyhovět novým požadavkům v jejich oblastech. Tím, že pomáháme zajistit bezpečné dodávky vody po celém světě, doufáme, že jedinečný design těchto výměníků tepla tak může přispět k důležitému cíli udržitelnosti OSN.“

Mnoho výměníků tepla používaných v systémech vodovodní vody je dnes konstruováno pomocí pájecích procesů zahrnujících měď nebo nikl. Pokud tyto kovy uniknou do vodních zdrojů v dostatečném množství, mohou být škodlivé jak pro životní prostředí, tak pro lidské zdraví.

Rozdíl v designu AlfaNova je jedinečný, patentovaný proces tavného spojování, který Alfa Laval používá místo konvenčního pájení. Výsledkem je zcela 100% konstrukce z nerezové oceli. To zajišťuje mnohem bezpečnější řešení než pájené tepelné výměníky běžně používané pro vodu z vodovodu, stejně jako konstrukce ošetřené povlaky nebo tam, kde se ke zlepšení korozních vlastností přidává nikl.

Více informací


Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.