logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Recyklace vod v průmyslu

O recyklaci vod v průmyslu se začala zajímat i Česká televize. Potěšilo nás, že nás oslovili a mohli jsme k tématu něco říct veřejnosti.

Česká televize natáčela reportáž o recyklaci vod v průmyslu v Nové Mosilaně v Brně, kde máme naši recyklační jednotku z projektu Rollerskate, ve kterém se vyvíjely membránové jednotky UF/NF pro recyklaci odpadních vod v průmyslu.

zdroj: Regiony ČT24, 22.05.2021, https://www.ceskatelevize.cz/porady/12094108610-regiony-ct24/321281381960522/ 

 

Natáčení se zúčastnil i pan Zezula z představenstva, čerstvý Rytíř italské hvězdy. My jsme dostali příležitost říct něco obecného k vodnímu auditu ve firmách a něco ke konkrétnímu zařízení (nanofiltrační jednotka). Uvědomil jsem si při tom, že recyklace vod v průmyslu je na úplném začátku, i když se o ní bavíme již dlouho.

V Nové Mosilaně spotřebují 1300 m3 denně, ale motivace recyklovat je jen ekologická. Když má někdo zdroj podzemních vod a vypouští do veřejné kanalizace, kde je dosažení průměrných hodnot na odtoku z čistírny odpadních vod bezproblémové, tak proč by se snažil o ZLD (řešení bez odtoku odpadních vod), které je cílem průmyslu. Jedině ale tak lze ve výsledku dosáhnout dobrého stavu a optimálního využití např. kalů.

Poděkování patří Ing. Lence Hoferkové za profesionální přístup.

Ing. Karel Plotěný

Více informací


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.