logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Provozní rizika v systému pro posílení tlaku

Nesprávný provoz domácí vodárny nebo čerpadla v systému posílení tlaku vody může mít za následek poškození čerpadla a vznik netěsností v potrubí.

Časem může dojít k nadměrné spotřebě vody, rostoucím nákladům a dokonce k zaplavení interiéru. Ale existuje způsob, jak vyloučit nebo snížit tato rizika v posilovacím systému - jsou to čerpadla SCALA.

Posilovací čerpadla a domácí vodárny nejsou navržené pro chod nasucho. Pokud dojde voda ve zdroji nebo je nedostatečný přívod vody z městského vodovodu, může to způsobit chod čerpadla nasucho (bez vody), což pravděpodobně povede k jeho přehřátí a nakonec k jeho poruše.

Tato provozní rizika je možné vyloučit, pokud je může domácí vodárna nebo čerpadlo detekovat a adekvátně na ně včas reagovat. Pro ochranu posilovacího systému jsou domácí vodárny SCALA1 a SCALA2 vybaveny několika ochrannými funkcemi, které jsou na ovládacím panelu (SCALA2) a v aplikaci GO Remote (SCALA1) jako alarmy. Tyto alarmy neindikují nezbytně poškození čerpadla. Ve většině případů upozorňují uživatele na problém v systému, který vyžaduje pozornost. Například alarm chodu nasucho může indikovat nedostatečný přívod vody, aniž čerpadlo opravdu běží nasucho. To umožňuje řešit problémy dříve, než způsobí nějaké škody.


Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.