logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Čím vytápět novostavby? Připravili jsme pro vás ucelený přehled

Přemýšlíte, jak budete vytápět vaši novostavbu? Máte na výběr několik možností. Kotle, krby, čerpadla, fotovoltaické elektrárny - co si vybrat? Jaký typ vytápění je pro novostavbu nejvhodnější?

Dnešní novostavby jsou v podstatě všechny nízkoenergetické — mají nízké nároky na spotřebu energie na vytápění. Při výběru vhodného vytápění berte v potaz zejména čas na obsluhu zařízení a servis zdroje (zdroje údržbové a bezúdržbové).

Kotle a krby jsou oblíbené údržbové zdroje vytápění, ale potřebují čištění a vysypávání popela. Musíte mít také skladovací prostory pro palivo (uhlí, dřevo, štěpka, peletky). Nesmíte opomenout ani povinné revizní kontroly.

Mezi oblíbené stálice se řadí plynové kotle

Plynové kotle a tepelná čerpadla jsou bezúdržbové zdroje vytápění, které potřebují servis. V technické místnosti navíc potřebují cca 1—4 m2 prostoru. Nicméně pro jejich další provoz již nejsou potřeba skladovací prostory pro palivo.

Bezúdržbové zdroje vytápění reagují díky termostatům velice rychle na potřeby tepla v domě. Při řešení novostavby je dobré také myslet na to, zda má váš pozemek plynovou přípojku.

Ideálním řešením je elektrovytápění — a v kombinaci s fotovoltaikou získáte i dotaci

Bezúdržbovým zdrojem, který nevyžaduje žádný servis, revize ani servisní kontroly, a přitom vám bude sloužit doživotně, je jen elektrické vytápění. Samotné elektrické vytápění dnes v novostavbách kvůli legislativě neprojde PENB štítkem. Náš tým expertů přesně na míru vašemu domu navrhne takové řešení, které bude vyhovovat jak legislativě, tak vašim požadavkům.

Nahlédněte do článku, kde najdete přehledně vypsané zdroje vytápění novostaveb i s jejich pořizovacími cenami a dalšími provozními náklady.

Přehledně - jak vytápět novostavby


SolidSun
logo SolidSun

Jsme skupina Solidsun - poskytujeme komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren. A to jak pro rodinné domy, tak firmy. Navrhujeme a realizujeme FVE, stavíme FV parky v ČR i EU, zajistíme výhodný výkup přebytků energie z FVE. O klienta se staráme ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.