logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vybrali jsme pro Vás nejčastější dotazy na tepelná čerpadla

Jako na odborníka v oblasti tepelných čerpadel a vytápění se na nás obrací mnoho zákazníků s různými dotazy. Vybrali jsme pro Vás ty nejčastější. Věříme, že Vás budeme inspirovat.

Reklama

Jaká kritéria je nutné brát v potaz při výběru tepelného čerpadla?

Konkrétní typ zvoleného čerpadla závisí na různých faktorech. Mezi ně spadá oblast, kde bude čerpadlo umístěno. Např. v chladnějších oblastech jako jsou hory, není příliš vhodné, instalovat čerpadlo vzduch-voda, ale raději instalovat systém země-voda. Důležité také je, zvážit pořizovací a provozní náklady, typ nemovitosti – novostavba nebo starší dům aj. Uděláte dobře, když se před koupí poradíte s odborníkem.

Jaký systém mám vybrat – vzduch-voda nebo země-voda?

Na tuto otázku neexistuje jedna jediná univerzální odpověď. Obecně však lze říci, že tepelné čerpadlo vzduch-voda je vhodné v místech, kde není možné nebo je z určitých důvodů obtížné, provádět zemní a vrtné práce. Jsou tedy ideálním řešením pro ty, kteří požadují menší náročnost samotné instalace a montáže. Tepelná čerpadla země-voda jsou dobrým řešením především v případě novostaveb, a to v momentě, kdy jsou stavební a zemní práce v běhu. Nechte si poradit se správným výběrem tepelného čerpadla jedním z našich odborníků.

Jak dimenzovat výkon tepelného čerpadla?

Důležité u tepelného čerpadla je, aby bylo schopné pokrýt tepelné ztráty vašeho objektu. Je to stejné, jako v případě jakéhokoli jiného zdroje tepla. Posuďte také celkovou spotřebu tepla na vytápění, potřebu tepla na ohřev teplé vody, lokalitu a nadmořskou výšku a samozřejmě požadavky investora a celkový provoz objektu.

Nelámejte si hlavu s výběrem vhodného tepelného čerpadla a nechte si od nás poradit. Rádi vám pomůžeme vybrat ideální řešení pro váš dům nebo komerční prostor a pomůžeme i s žádostí o dotaci!

Chcete ušetřit náklady s tepelným čerpadlem?

Nechte si od nás vyhotovit nezávaznou cenovou nabídku zdarma!
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.