logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rekuperace pro čistý a zdravý vzduch v novostavbách

Už jste slyšeli o rekuperaci? Pokud chcete šetřit náklady na vytápění a zároveň je pro vás prioritou čistý a čerstvý vzduch, tak rekuperační systém bude pro vás to pravé.

Rekuperace je chytrý systém, který posune rodinné domy zase o level výš. Funguje na principu zpětného získávání tepla pomocí výměny venkovního vzduchu skrze rekuperační výměník, který odebere teplo z odcházejícího teplého, nebo v případě léta chladného vzduchu z domu, a předá jej venkovnímu čerstvému vzduchu. Tímto způsobem pak domácnosti ušetří na vytápění a chlazení více jak 20 % energie. Venkovní vzduch se pomocí tohoto systému zahřeje/zchladí a zároveň je zbaven většiny pachů, alergenů a nečistot. Čistý vzduch poté proudí do interiéru vašeho domu a je vyměněn za vydýchaný odpadní vzduch z objektu.

Za použití vhodných filtrů může systém minimalizovat riziko zdravotních problémů způsobených plísněmi, pyly a alergeny z venkovního vzduchu.

Výhody rekuperace jsou opravdu obsáhlé. Patří mezi ně například snížení provozních nákladů, udržení optimální vlhkosti v interiéru, zvýšení komfortu bydlení, snížení energetické náročnosti domu, tichý chod rekuperační jednotky, přirozené větrání okny a ekologická šetrnost. U novostaveb s elektrickým vytápěním pak díky rekuperaci může být úspora energie až 50% a na technologii lze získat dotaci až 150 000Kč a rámci programu Nová zelená úsporám.

Pokud vás zajímá více informací o rekuperaci a dalších řešeních nejen pro novostavby, navštivte stránky SolidSun.


SolidSun
logo SolidSun

Jsme skupina Solidsun - poskytujeme komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren. A to jak pro rodinné domy, tak firmy. Navrhujeme a realizujeme FVE, stavíme FV parky v ČR i EU, zajistíme výhodný výkup přebytků energie z FVE. O klienta se staráme ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.