logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Poslední trendy v oblasti dekarbonizovaných měst

Na Evropském fóru o světovém klimatu (World Climate Forum Europe) Jose La Loggia, prezident pro HVAC v Evropě, společnosti Trane Technologies (NYSE: TT), který je inovátorem v oblasti globálního klimatu, se připojil ke generálnímu tajemníkovi Evropské asociace tepelných čerpadel (EHPA), panu Thomasi Nowakovi, v debatě Budoucnost je tady: obnovitelné vytápění a chlazení pro dekarbonizovanou ekonomiku.

Společnost TT je hostitelem fóra v Londýnském týdnu opatření na ochranu klimatu, které pojednává o opatření na ochranu klimatu v Evropě. „Společnost TT v loňském roce uveřejnila své Závazky k udržitelnosti do roku 2030 a pracuje na řešeních vytápění a chlazení budov, domácností a dopravy, která snižují emise skleníkových plynů,“ uvedl pan La Loggia.

„Základem EHPA je změna vytápění a chlazení za použití udržitelných postupů,“ uvedl Thomas Nowak. Vytápění a chlazení využívá 50 % roční spotřeby energie v Evropské unii, z čehož je přibližně 75 % fosilního původu. Technologie tepelných čerpadel (TČ) pomáhají snížit uhlíkovou stopu ekonomiky a zároveň zlepšují kvalitu vnitřního a venkovního ovzduší.

Ve srovnání s energeticky náročnými kotli na plyn a naftu generujícími emise jsou plně elektrická TČ a řešení, jako je Trane Sintesis Balance CMAF, která mohou dodávat teplou i chlazenou vodu pro vytápění a chlazení, dokonce o 350 % energeticky účinnější. Energii dokáží využívat, aniž by generovala emise uhlíku nebo NOx. Pokud budova čerpá elektřinu ze sítě, která vyrábí energii z obnovitelných zdrojů, mohou tyto elektrické systémy poskytovat vytápění a chlazení bez emisí.


Trane ČR spol. s r.o.
logo Trane ČR spol. s r.o.

Pronájem průmyslového chlazení a vytápění (chladicí jednotky "chiller", mobilní klimatizace a tepelná čerpadla). Služby půjčovny "Trane Rental Services" nabízejí pronájem širokého spektra zařízení pro plánované a neplánované potřeby jako jsou průmyslové ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.