logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Co je to elektrofuzní svařování trubek?

Elektrofuzní svařování je metoda spojování plastových trubek (nejčastěji HDPE, ale i jiných), za pomoci speciálních tvarovek (elektrotvarovek), které mají v sobě zabudovaný odporový drát.

Za pomoci elektrického proudu se svářečky elektrotvarovek, se odporový drát rozžhaví a roztaví hmotu tvarovky i trubky, ta se pod vzniklým tlakem promísí a po vychladnutí vznikne nerozebíratelný spoj. Elektrofuzní svar je velmi spolehlivý a efektivní spoj, který se využívá při budování potrubí na vedení plynu, tlakové i odpadní vody a i jiných médií.

JAKÉ TYPY ELEKTROTVAROVEK SVAŘUJEME?

Před použitím svářečky na elektrotvarovky je důležité vědět, jaké potrubí budeme svařovat, hlavně dimenzi a typ elektrotvarovky. Ty se rozdělují hlavně podle toho, zda mají anebo nemají čárový kód. Elektrotvarovky s čárovým kódem se používají obyčejně na svařování tlakových potrubí a elektrotvarovky bez čárového kódu na odpadní a kanalizační potrubí (anebo nízkotlakové potrubí).

JAKÉ DRUHY SVÁŘEČEK POZNÁME?

1. SVÁŘEČKY ELEKTROTVAROVEK NA ODPADNÍ POTRUBÍ

Obyčejně svařují sanitární elektrotvarovky bez čárového kódu

2. SVÁŘEČKY ELEKTROTVAROVEK NA TLAKOVÉ POTRUBÍ

Jsou vybaveny čtečkou čárových kódů anebo scannerem, protože elektrotvarovky na tlakové rozvody jsou nimi vybaveny


Více informací a kompletní článek


ant PROFITOOLS s.r.o.
logo ant PROFITOOLS s.r.o.

Jsme obchodní společnost a přes 27 let zastupujeme silné zahraniční značky světových výrobců profesionálního nářadí pro voda-topení-plyn a svařování plastů. Poskytujeme i služby, díky kterým jsou naši klienti o krok vpřed před konkurencí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.