logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

HELUZ a další společnosti vyzvaly vládu k podpoře moderních šetrných staveb

Společnost HELUZ je jedním z lídrů ve stavebnictví, kteří vyzvali vládu k podpoře moderních a šetrných staveb a dostupného bydlení. Stalo se tak na tiskové konferenci, která se uskutečnila z iniciativy České rady pro šetrné budovy v Praze dne 24. září 2020.

K deklaraci nazvané NEW GREEN DEAL se dosud přihlásilo 83 společností a sdružení činných ve stavebnictví. Deklarace zdůrazňuje obrovský multiplikační efekt stavitelství s velkým potenciálem stát se motorem restartu ekonomiky.

Moderní, ekologicky ohleduplná a energeticky šetrná výstavba kromě nastartování ekonomiky může pomoci přiblížit se ke klimatickým cílům, které si stanovila Evropa a ústy šéfky komise Ursuly von der Leyenové je chce nyní ještě zpřísnit.

Místopředseda vlády Karel Havlíček minulý týden v Českém rozhlasu řekl, že bez investic v řádu stovek miliard korun do výstavby a rekonstrukce budov a zvýšení jejich energetické účinnosti nemáme šanci cílů EU dosáhnout. Z investic do staveb a renovací budov mohou profitovat nejen velké stavební firmy, ale i střední a menší podniky a hlavně řemeslníci. To ukázala již studie Národní ekonomické rady vlády v době poslední krize po roce 2008.

Deklarace se zaměřuje na 5 tematických oblastí:

  1. Budovy s nulovou spotřebou energie
  2. Udržitelné materiály a cirkulární ekonomika
  3. Hospodaření s vodou
  4. Kvalitní prostředí
  5. Vnější prostředí – cesta k uhlíkové neutralitě

Všechna tato témata jsou v souladu s filozofií společnosti HELUZ a jejich řešením se společnost dlouhodobě zabývá. Proto je podpora deklarace NEW GREEN DEAL logická a nabízí řadu synergií s dalšími signatáři, mezi které patří i Cihlářský svaz Čech a Moravy.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.