logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

1000 otázek ke stavebnímu právu

1000 otázek ke stavebnímu právu je součástí Konzultačního střediska ke stavebnímu právu. Je otevřeným, průběžně aktualizovaným katalogem otázek a odpovědí na úseku územního plánování.

Reklama

1000 otázek ke stavebnímu právu vychází ze zodpovězených otázek, které byly od 1. 10. 2006 přijaty, zpracovány a zodpovězeny a po jejich zobecnění případně zveřejněny na webových stránkách ÚÚR v této rubrice. Otázky a odpovědi rubriky 1000 otázek vycházejí ze skutečných dotazů a odpovědí Konzultačního střediska, jsou ale zjednodušeny a zevšeobecněny, případně upraveny tak, aby daný problém mohl být řešen a vysvětlen z více úhlů pohledu.


Odpovědi v rubrice 1000 otázek jsou odbornými názory, nikoliv právními výklady. Odpovědi rovněž nejsou stanovisky ve smyslu § 4 stavebního zákona, ale slouží jako podklady pro sjednocení postupů pro výkon státní správy při aplikaci stavebního zákona v praxi a nelze je používat jako oficiální dokumenty v případných správních či soudních řízeních.

Po novele č. 225/2017 Sb., zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, která je účinná od 1. 1. 2018, prochází rubrika 1000 otázek rozsáhlou aktualizací odpovědí. Při aktualizaci budou původní okruhy otázek doplněny o nová hesla. Odpovědi obsahují, tam, kde je to účelné, odkazy na metodické návody, publikace a jiné materiály, uveřejněné na stránkách MMR, ÚÚR a dalších. Jednotlivé odpovědi jsou opatřeny datem zveřejnění nebo datem jejich aktualizace (například: Aktualizace 2018.), proto je třeba věnovat pozornost datu aktuálnosti dané odpovědi.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.