logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Úprava pivovarské vody

Voda je jednou ze základních surovin pro výrobu piva s podílem více než 80 % objemu hotového nápoje. Proto je nezbytné dbát na její vysokou kvalitu. Pojďme se podívat, jak se pivovarská voda upravuje.

Pivovarská voda je spolu s chmelem, sladem a kvasinkami základní surovinou pro výrobu piva a společně s vodou mu dávají výslednou chuť. Během let se pivovarníci naučili rozpoznat konkrétní vlivy jednotlivých složek obsažených ve vodě a zjistili, jak nejlépe tyto parametry upravit tak, abychom si mohli vychutnat to nejlepší pivo.

Zákon obecně stanovuje, že voda určená pro výrobu piva musí splňovat stejné přísné limity jako pitná voda, která nám doma teče z kohoutku. Ne všechny parametry pitné vody jsou ale vhodné pro výrobu piva, a tak se v průběhu let vyvinulo mnoho specializovaných technik, jak si tyto hodnoty upravit. Upravuje ze zejména tvrdost, odstraňují se kovy, železo a mangan.

Více na stránce Úprava vody pro pivovary.


EuroClean, s.r.o.
logo EuroClean, s.r.o.

Úprava vody a problémy spojené s úpravou a filtrací vody. EuroClean se specializuje na projekce, výrobu a dodávky technologických celků řešících nestandardní problémy investorů s vodou a vodním hospodářstvím.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.