logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

CO2 snímače COMET System s.r.o. jako spolehlivý prvek vzduchotechniky

Využití CO2 snímačů firmy COMET Systém s.r.o. pro řízení vzduchotechniky v nově zrekonstruovaném Kulturním informačním centru Zašová.

Efektivita provozu, úspora energií, to jsou moderní trendy. Není tomu jinak ani u řízení vzduchotechniky. Dříve nákladné měření kvality vzduchu je dnes, vzhledem ke stále rostoucím cenám energií, nutností. Pomocí snímačů kvality vzduchu se automaticky řídí poměr cirkulačního a čerstvého vzduchu s ohledem na hygienické minimum, které je předepsáno normou. Ve větraném prostoru je tak nutné přesně a spolehlivě udržovat požadovanou teplotu, vlhkost a hladinu CO2. Díky dlouhodobým zkušenostem, můžeme zodpovědně říci, že právě toto jsme našli ve snímačích od firmy COMET System s.r.o.

Výměnu vzduchu v nově zrekonstruovaném Kulturním informačním centru Zašová zajišťuje celkem šest vzduchotechnických jednotek, které jsou funkčně rozděleny podle využití a dispozic objektu. Všechny VZT jednotky, včetně 450 kW plynové kotelny, řídí systém měření a regulace DTcontrol.

Provozní parametry lze zadávat z centrálního dispečerského pracoviště uvnitř budovy, nebo pomocí vzdálené správy. Důležitou informaci řídícímu systému poskytuje snímač kvality vzduchu T5241 od firmy COMET System, který je osazen v každém odtahovém potrubí VZT jednotek. Podle žádané kvality vzduchu a aktuální měřené kvality vzduchu je nastavován poměr cirkulačního a čerstvého venkovního vzduchu, který VZT jednotky přivádí do větraného prostoru. V praxi pak přívod čerstvého vzduchu do prostoru jeviště zajišťuje vzduchotechnická jednotka VZT1 a snímač T5241 viz. obrázek..


COMET SYSTEM, s.r.o.
logo COMET SYSTEM, s.r.o.

Vývoj a výroba průmyslových a interiérových snímačů teploty, vlhkosti, atmosférického tlaku, koncentrace CO₂ pro techniku budov. Analogové výstupy 4-20mA, 0-10V. Sériové výstupy RS485, RS232. Ethernetové rozhraní - http, smtp, snmp, SOAP, telnet, www ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.