logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT a BIE - BIOMASS INNOVATION EXPO - přesun na rok 2022

Veletrh MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT se souběžnou výstavou BIE - BIOMASS INNOVATION EXPO, který měl být letošní nejvýznamnější evropskou akcí v oboru TZB a obnovitelných energií, se definitivně přesouvá na březen roku 2022.

Reklama

Pořadatel Reed Exhibitions se k tomuto nelehkému kroku rozhodl po důkladném zhodnocení současné situace, v souladu s nařízením italské vlády a globálními epidemiologickými opatřeními, které neumožní uspořádat veletrh v kvalitě a rozsahu předchozích ročníků, kdy se jej účastnilo více než dva tisíce vystavovatelů a 160 tisíc návštěvníků ze 140 zemí.

Původní březnový termín 2020 byl v únoru přeložen na září 2020. Toto rozhodnutí se setkalo s podporou všech zainteresovaných účastníků. V té době se zdálo, že září je ideální doba pro konání veletrhu, ekonomika již bude na vzestupu, výroba bude dohánět ztracený čas a trhy po nucené karanténě posílí. Pandemie Covid-19 však přesáhla svým rozsahem, trváním a dopadem veškerá očekávání, která v únoru sdílel s Itálií celý svět, a způsobila nebývalou sociální a ekonomickou nejistotu, která hluboce zasáhla osobní i profesionální životy nás všech.

Během tohoto období byl pořadatel neustále v kontaktu s vystavovateli, asociacemi a návštěvníky prostřednictvím několika digitálních projektů pod názvem #MCEMoveOnTogether, které odstartovaly letos v březnu. Také se dle vládních nařízení a regionálních vyhlášek připravoval plán bezpečnostních pravidel pro ochranu zdraví vystavovatelů, návštěvníků i zapojeného personálu.

„Naším hlavním cílem je uspořádat akci, vyhovující požadavkům a nárokům všech zúčastněných stran a odpovídající bezkonkurenční mezinárodní reputaci značek MCE a BIE,“ říká Massimiliano Pierini, generální ředitel Reed Exhibitions Italy. „Nynější situace ukazuje, že září už není ideálním obdobím pro konání veletrhů, které by nemohly proběhnout v očekávané kvalitě. Vzhledem k národním a regionálním nařízením, která v dohledné době neumožňují obnovení výstavních aktivit ani dostatečné rozvolnění cestovních omezení, jsme bohužel nuceni přesunout veletrh MCE a BIE na termín 8. až 11. března 2022“.

Pořadatel již o této skutečnosti informoval všechny své vystavovatele a nastavil nezbytné procesy k finančnímu uzavření ročníku 2020.

Díky zmíněnému projektu #MCEMoveOnTogether jsou MCE a BIE nadále aktivní formou webinářů a komunikačních platforem určených pro návštěvníky, vystavovatele i asociace. Pro nastartování oboru TZB po koronavirové krizi bude v roce 2021 uvedena řada nových iniciativ, jejichž cílem bude udržet firmy ve vzájemném kontaktu a pomoci jim překonat toto složité období.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.