logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Projekt ZERO BRINE integruje inovativní technologie pro regeneraci vody a minerálů

ZERO BRINE

4 pilotní projekty ukazují, že minerály, jako je hořčík a čistá voda, mohou být z průmyslových procesů získány a poté znovu použity v jiných průmyslových odvětvích.

Reklama

ZERO BRINE zahrnuje 22 partnerů z výzkumných ústavů, malých a středních podniků, stavebních společností a konečných uživatelů z 10 zemí.


Cílem společnosti Zero Brine je prokázat, že minerály, jako je hořčík a čistá voda, mohou být z průmyslových procesů získány a poté znovu použity v jiných průmyslových odvětvích. Jedná se o cirkulační přístup založený na využití zdrojů z průmyslových odpadních vod.

ZERO BRINE se aktuálně skládá ze 4 pilotních projektů v různých partnerských zemích, z nichž každý ukazuje příslušné odvětví, ve kterém mohou být prvky v odpadních vodách regenerovány. S využitím různých technologií tyto pilotní projekty zahrnují: úpravnu vody v Nizozemsku využívající nanofiltraci, krystalizaci a iontovou výměnu; uhelný důl v Polsku využívající reverzní osmózu a elektrodialýzu; závod na oxid křemičitý ve Španělsku využívající technologie odpařování dopředu; a textilní závod v Turecku využívající iontoměničové a oxidační technologie.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.