logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Automatická tlaková stanice pro zásobování lázní jodo-bromovou vodou

Rekonstrukce ATS a tlakové vody zabezpečující dodávku jodo-bromové vody (solanky) pro léčebné kúry v lázeňských objektech.  

POPIS

Rekonstrukce čerpací stanice spočívala v dodání nové ATS včetně rozsáhlé demontáže a likvidace původní čerpací technologie. Svým rozsahem se tak jednalo o generální přestavbu automatické tlakové stanice, kdy došlo i k výměně potrubí a armatur mezi jímacími nádržemi a novou ATS. Horizontální čerpadla řízena tlakovými spínači byla nahrazena třemi vertikálními nerezovými čerpadly DP-PUMPS (KSB Holding), které jsou řízeny frekvenčními měniči, což umožnilo vyměnit dvě velké 3-kubíkové tlakové nádoby za jednu 500l tlakovou nádobu s vakem.

Frekvenční měniče jsou umístěny ve společném rozvaděči. Řídící jednotka s pomocí tlakového čidla ve výtlačném kolektoru ovládá čerpadla tak, aby byl dosažen konstantní tlak 4,5 bar. Dle potřeby řídí požadovanou rychlost a parametry, resp. připíná a odepíná jednotlivá čerpadla. Řídící jednotka hlídá dostatek vody v sacím potrubí (kontrola běhu na sucho), zajišťuje střídání čerpadel, eviduje počet motohodin, eviduje a hlásí poruchové stavy.

Řídící systém automatické tlakové stanice je propojen s centrálním řízením technického zázemí lázní (velínem), odkud je kontrolován a ovládán.

Základní parametry:

  • Technické označení: AQCS V 60/2-3x11kW-3xFM-N500
  • Čerpadla: DPV 60/2B - DP Pumps (KSB Holding)
  • Průtok: 0-42 l/s
  • Tlaková regulace pro konstantní tlak: 4,5 bar (45 m)

AQ PUMPY, s.r.o.
logo AQ PUMPY, s.r.o.

Výroba, vývoj a servis vysokotlakých čerpadel, čerpacích zařízení a speciálních agregací na zakázku jako jsou vysokotlaké zařízení pro tlakové zkoušky, vysokotlaké čistící stroje pro sanace betonu a odstraňování barev, rzi a odolných usazenin. Společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.