logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak to bude s dotacemi na solární elektrárny?

V posledních dnech proběhly v médiích zprávy o tom, že vláda schválila nižší podporu pro solární elektrárny. Postihne změna i zájemce o fotovoltaiku z řad majitelů rodinných domů? Odpověď je nikoliv.

Změna podpory pro obnovitelné zdroje by měla vést k roční úspoře až 10 miliard korun. Tato změna se však týká velkých fotovoltaických parků vystavených mezi roky 2009 až 2012. Ty měly velký vliv na růst cen energií i přes to, že se na celkové výrobě elektřiny podílejí jen v jednotkách procent.

Fotovoltaických elektráren pro rodinné domy a firmy se tato nová regulace netýká. Dotace pro domácí fotovoltaiku pochází z prodeje emisních povolenek a podle oficiálních prohlášení na stránkách ministerstev se chystají další podpůrné programy či prodlužování stávajících. Jedním z důvodů je dodržení závazku EU 2020 a 2030, ve kterém jsme se jako ČR zavázali k vysoké úspoře energie a využití velkého množství obnovitelných zdrojů, ke kterým solární energie neodmyslitelně patří.

Snížení podpory solárních elektráren se nedotkne zájemců z řad majitelů rodinných domů. I nadále dosáhnou na běžnou výši dotace, kterou našim zákazníkům smluvně garantujeme. Je v zájmu vlády, ČR i EU, aby byly domácnosti i nadále podporovány ve snaze o nákup ekologických a soběstačných fotovoltaických systémů, a tím snižovat zátěž na životního prostředí a potřebu rozšiřování kapacit klasických elektráren,“ říká Pavlína Kolderová výkonná ředitelka SolidSun, předního dodavatele fotovoltaických elektráren.


SolidSun
logo SolidSun

Jsme skupina Solidsun - poskytujeme komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren. A to jak pro rodinné domy, tak firmy. Navrhujeme a realizujeme FVE, stavíme FV parky v ČR i EU, zajistíme výhodný výkup přebytků energie z FVE. O klienta se staráme ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.