logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nová funkce fancoilového regulátoru FCR013 pro řízení šesticestných ventilů

U zařízení s fancoily se často používají výměníky střídavě pro vytápění i chlazení. V moderních budovách může pomoci nasazení čtyřtrubkového systému s jedním výměníkem.

U zařízení s fancoily se často používají výměníky střídavě pro vytápění i chlazení. V klasickém dvoutrubkovém zapojení s přepínáním (change-over) musí celá budova (nebo přinejmenším větev) pracovat s jedním typem energie – buď umí vytápět, nebo chladit. V moderních budovách jsou ovšem požadavky na vytápění a chlazení v místnostech často velmi rozdílné až protichůdné, a právě v těchto případech může pomoci nasazení čtyřtrubkového systému s jedním výměníkem. Základní principy jsou popsány v článku https://vytapeni.tzb-info.cz/mereni-a-regulace/18753-rizeni-vykonu-lehkych-stropnich-vymeniku-tepla-dil-1, velmi elegantní je v těchto případech nasazení šesticestného ventilu. Ten ale vyžaduje zvláštní řídicí signál: v jedné sekvenci 0…10 V je část vyhrazena pro topení a část pro chlazení.

Celý článek najdete zde


Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.