logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

BREXIT – otázky a odpovědi týkající se průmyslových výrobků

Seminář Standardizace, akreditace a certifikace po Brexitu

Evropská komise vydala dne 1. února 2019 soubor odpovědí na některé obecné dotazy týkající se Brexitu. Agentura ČAS ve spolupráci s The British Standards Institute (BSI) a HK ČR pořádali seminář.

Reklama

Soubor otázek a odpovědí k brexitu týkající se průmyslových výrobků

Evropská komise vydala umístila na své webové stránky dne 1. února 2019 soubor odpovědí na některé obecné dotazy týkající se Brexitu.

Tento seznam otázek a odpovědí (Q&A) poskytuje další pokyny na základě oznámení v situaci, kdy se Spojené království (UK) stane třetí zemí dne 30. března 2019 v 00:00 (CET) („datum stažení“) bez ratifikované dohody o odstoupení od smlouvy. Tedy - bez přechodného období stanoveného v návrhu dohody o odstoupení a bez ustanovení týkajících se „zboží uváděného na trh“ uvedeného v návrhu dohody o odstoupení od smlouvy.

Seznam otázek a odpovědí může být podle potřeby dále aktualizován a doplňován a je třeba jej číst ve spojení s případnými doplňujícími, konkrétnějšími oznámeními nebo otázkami a odpověďmi na právní důsledky odstoupení Spojeného království.

Seminář Standardizace, akreditace a certifikace po Brexitu

Seminář se konal 10.3.2020 a diskutovalo se o platnosti norem, značce CE a obchodních vztazích s Velkou Británií.
„Během semináře byla zodpovězena celá řada dotazů a pro zúčastněné strany byla forma akce velkým přínosem. Osvěta v této oblasti je pro český trh velice důležitá, rozhovory o budoucím vztahu EU a Británie se teprve rozbíhají, proto budeme sledovat další vývoj a s kolegy z BSI spolupracovat na přípravě návazného semináře, který plánujeme uspořádat začátkem roku 2021,“ říká Zdenka Slaná, ředitelka odboru standardizace, Česká agentura pro standardizaci.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.