logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kvalitní vzduchotechnika zajistí přísun čerstvého vzduchu

Většina z nás tráví podstatnou část dne v uzavřených prostorech, kde je nezbytný přísun čerstvého vzduchu. Pokud ho nemáme dostatek, jsme ospalí a malátní. V některých prostorech se ani větrat nedá nebo nesmí.

V takových případech je ideálním řešením kvalitní vzduchotechnika. Přivádí do místnosti příjemný, čerstvý vzduch bez prachu a využijete ji za každého počasí. V létě příjemně ochladí, v zimě zahřeje.

Kam se nejčastěji systémy chlazení, vytápění a klimatizování instalují?

  • průmyslové a administrativní budovy
  • zdravotnické a sanitární prostory
  • nahrávací a televizní studia
  • odhlučení diskoték a hlučných provozů
  • serverovny a prostory s nutností odvodu tepla
  • rodinné domy, nízkoenergetické a pasivní domy
  • akusticky chráněné místnosti a tajné jednací místnosti

Se vzduchotechnikou ušetříte

Systémy vzduchotechniky šetří značné náklady na vytápění. Výše ušetřených nákladů je závislá na účinnosti systému, většinou vám kvalitní vzduchotechnika ušetří zhruba 30-50% nákladů.

Jak systémy fungují?

Vzduchotechnika se skládá z ventilátorů, potrubí a koncových přívodních částí. Moderní systémy vzduchotechniky mají širokou škálu funkcí, mezi které patří hlavně větrání, vytápění a klimatizování místností. Vzduchotechnika si také hravě poradí s filtrací přívodního a odvodního vzduchu i s ohřevem vody. Většina systémů obsahuje rekuperaci pro zpětné získávání tepla. Bez vzduchotechniky se neobejdou průmyslové objekty, haly a v serverovny, které je potřeba systematicky ochlazovat a odvádět teplo.
Máte obavy z přílišného hluku vzduchotechnicky? Nemusíte mít strach, protože ve vzduchotechnice se používají tlumiče hluku nebo pružné uložení systému, které zajistí odhlučení pro váš maximální komfort.

Vzduchotechnika vs. větrání okny

Díky oknům do místnosti proudí světlo. Co se však týká výměny vzduchu v místnosti, vzduchotechnika nad okny vyhrává na plné čáře. Větráním okny nedosáhnete takového přísunu čistého vzduchu jako pomocí vzduchotechniky. V zimě je větrání okny ekonomicky nevýhodné, protože dochází k výraznému úniku tepla, v létě je zase ve větraných prostorech velké vedro. Kromě toho se do místnosti dostává z venku prach a pyl, a dost dobře nejde okny větrat za nepříznivého počasí, třeba když prší.


TZB PRO s.r.o.
logo TZB PRO s.r.o.

TZB PRO s.r.o. je realizační i projekční firma v oblasti TZB s více jak 10 letou tradicí. Realizujeme profese VZT, UT, CHL, ZTI, a to v oblasti administrativních budov, průmyslových objektů, rodinných domů, čistých prostor, nemocnic, speciálních řešení ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.