logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

NIBE: kvalitní švédská tepelná čerpadla šetrná k životnímu prostředí

Tepelná čerpadla NIBE slouží jako šetrný systém pro vytápění, chlazení a ohřev vody. Na Stavebním veletrhu Brno je představí partnerská firma jejich výhradního dovozce DZ Dražice: Mikita Kaplan - Elektro.

Kvalitní tepelná čerpadla NIBE patří aktuálně k nejprodávanějším na českém trhu. Díky svému vývoji v náročném skandinávském prostředí dosahují optimálního výkonu a jejich efektivní provoz přispívá k výraznému snížení energetické náročnosti nemovitosti.

Samotný princip tepelného čerpadla je známý již více než 150 let a jeho první model vznikl před téměř 40 lety. Skutečný boom jeho instalací však nastal až po roce 2000 v souvislosti s růstem cen energií, rozvojem moderních technologií a poklesem délky návratnosti investice. V současné době je v České republice v provozu přes 80 tis. kusů tepelných čerpadel a jejich počet stále stoupá. Technologie těchto ekologických zařízení je založena na jednoduchém fyzikálním principu, kdy se teplo z přírodních zdrojů (vody, vzduchu a země) v opakovaném cyklu přečerpává z nižší teploty na vyšší a následně se s ním energeticky úsporně vytápí, chladí, větrá nebo ohřívá voda.

Díky rozvoji energeticky úsporné výstavby se dá předpokládat, že v budoucnu nejvíce vzroste zájem o tepelná čerpadla s nižším výkonem, která dokážou pokrýt energetickou potřebu nově realizovaných nízkoenergetických a pasivních rodinných a bytových domů. Vývojáři tepelných čerpadel NIBE jsou již na tuto budoucnost připraveni a intenzivně pracují na vývinu nových technologií a designu pro 21. století.

Zveme Vás proto do pavilonu PAV V / 086, kde se dozvíte mnoho dalších zajímavých informací.


NIBE ENERGY SYSTEMS CZ
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.
logo NIBE ENERGY SYSTEMS CZDružstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.

Divize NIBE ENERGY SYSTEMS zastoupená společností DZ Dražice. V nabídce NIBE jsou tepelná čerpadla všech typů. Venkovní jednotky vzduch-voda využívající venkovní vzduch a jsou vyrobené z kvalitní nerezové oceli a efektivně pracují až do teploty -25 °C. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.