logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Maximální soběstačnost s různými možnostmi nouzového napájení

Portfolio společnosti Fronius bude zanedlouho rozšířeno o univerzální hybridní střídač GEN24 Plus, řešení typu „vše v jednom“ pro komplexní samozásobení solární energií.

Příští generace řešení pro ukládání solární energie Fronius GEN24 Plus a BYD Battery-Box Premium HVS/HVM
Příští generace řešení pro ukládání solární energie Fronius GEN24 Plus a BYD Battery-Box Premium HVS/HVM

Střídač GEN24 Plus bude k dostání jak v jednofázové variantě Primo, tak ve třífázové variantě Symo. Zaujme mimo jiné řadou možností nouzového napájení a integrovanými otevřenými rozhraními. Nový akumulátor BYD Battery-Box Premium1 a hybridní střídač GEN24 Plus tvoří akumulátorový systém, který nastavuje nové standardy v oblasti rozmanitosti i výkonu.

Příští generace řešení pro ukládání solární energie

V otázce ukládání energie společnosti Fronius a BYD úzce spolupracují a vyvíjejí efektivní akumulátorová řešení pro domácnosti a firmy. Všechny hybridní střídače GEN24 Plus jsou sériově vybavené přípojkou akumulátoru, energetickým managementem, monitoringem a otevřenými rozhraními např. pro ohřev užitkové vody, wallbox pro elektromobil nebo systém pro automatizaci domácností. K dispozici budou od konce druhého čtvrtletí 2020 v jednofázové variantě Primo GEN24 Plus s výkonnostními třídami od 3 do 6 kW a v třífázové variantě Symo GEN24 Plus od 6 do 10 kW. Vysokonapěťové akumulátory BYD Battery-Box Premium budou podle potřeby sestaveny z jednotlivých akumulátorových modulů a bude je možné kombinovat se střídači GEN24 Plus ve dvou různých designech2: Battery-Box Premium HVS od 5,12 do 10,24 kWh a Battery-Box Premium HVM od 11,04 do 22,08 kWh.

Nouzové napájení pro nejvyšší možnou nezávislost

Energetickou bezpečnost ve střídačích Fronius GEN24 Plus zajišťuje tzv. PV Point, integrované nouzové napájení zálohovaného okruhu. Během výpadku sítě je také možné napájet spotřebiče pomocí Multi Flow Technology z fotovoltaického generátoru a akumulátoru. Výkonný třífázový střídač Symo GEN24 Plus se v kombinaci s dostatečně dimenzovaným akumulátorem vyznačuje nouzovým napájením celé sítě3. Lze tak provozovat i větší třífázové spotřebiče, např. tepelná čerpadla, a zajistit nezávislost a flexibilitu.

1 Model HVS a HVM
2 V závislosti na typu střídače a místních certifikacích
3 volitelně


FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.