logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Most ve Štětí odvodněn obrubníkovým systémem MEA DECK

Na právě probíhající rekonstrukci mostu přes Labe ve Štětí, určeného pro osobní auta a pěší, je odvodnění řešeno obrubníkovými prvky MEA DECK.

Vzhledem k nulovému podélnému spádu je třeba vodu z vozovky dostat co nejrychleji do odvodňovacího žlabu. Kombinace obrubníku a žlabu uspoří pojízdnou šířku komunikace, která je v jednom směru široká pouze 3 m a bodové odvodnění by zasahovalo do jízdního pruhu. Celková délka odvodnění obou vozovek je cca. 600 metrů. Řešení odvodnění mostů pomocí obrubníkového odvodnění prodlužuje životnost vozovky i celé konstrukce.

Voda se dostane nejkratší cestou do podélného žlabu, kde rychle odteče do průběžně navržených odtoků nebo až na konec mostu za dilatační spáru. Na mostě nevzniknou louže ani při silném dešti, a tudíž nehrozí stříkání vody na chodce.

Více informací o mostním odvodnění.


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.