logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Staré zářivkové osvětlení - Požární bezpečnost zvýší LED upgrade

Nekontrolované zářivky na konci životnosti v sobě skrývají riziko vzplanutí. Odborníci radí, nenechávejte vyhořelé zářivky ve svítidlech bez povšimnutí. Jejich teplota může stoupnout na více než 200°C

Reklama

Na konci své životnosti jsou často staré zářivky ponechány ve svítidle po dlouhou dobu, než jsou vyměněny. Mnoho lidí si neuvědomuje, že startér stále ohřívá vlákna na koncích zářivky, což způsobuje extrémně vysoké teploty a nebezpečí požáru. Tento problém neexistuje, pokud používáte LED trubice. Díky nízkému proudu LED trubic starý předřadník již nemusí fungovat a i když zůstane v tělese, tak se nezahřívá ani neopotřebovává, jako se děje se zářivkami.

"V průběhu let jsme provedli četná měření pomocí termovizních kamer na akumulaci tepla ve vadných zářivkách a mimo jiné zjistili, že v nejhorším případě může teplota zářivky na konci životnosti stoupnout na více než 200 ° C," říká Veijo Malinen ředitel finského Paikallis-Sähkö, která se ve spolupráci s pojišťovnami zabývá proaktivní údržbou elektrických systémů. Tepelné záření vyhořelé zářivky může dokonce roztavit ochranné pouzdro tělesa. Zkombinujte výše zmíněné s prachem usazeným na povrchu tělesa a díváte se na velké nebezpečí vzniku požáru.

"Naši zákazníci a my shledáváme nahrazování starých zářivkových trubic led trubicemi jako snadný a efektivní způsob jak zvýšit požární bezpečnost osvětlení. V praxi vždy doporučujeme používat alespoň bezpečnostní startéry ve spojení se starými zářivkami nebo alternativně nahradit zářivky LED trubicemi. Teplota vysoce kvalitních LED trubic nestoupá příliš vysoko, ani když na konci své životnosti začnou odcházet. Kromě požární bezpečnosti LED trubice přinášejí finančních úspory" , říká Malinen.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.