logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak získat dotaci na fotovoltaickou elektrárnu pro rodinný dům?

Výše dotace se pohybuje mezi 35 - 150 tisíc Kč a to už stojí za zvážení, jestli si pořídit fotovoltaiku.

Máte rodinný dům a přemýšlíte nad fotovoltaickou elektrárnou? Určitě jste také slyšeli o dotační podpoře z programu Nová zelená úsporám. Z tohoto programu můžete čerpat dotace na fotovoltaickou elektrárnu až do roku 2021, a právě teď je nejlepší doba toho využít. Dotace z programu pocházejí z emisních povolenek, který od České republiky odkupují státy s vyšší mírou produkce CO2. Peníze s emisních povolenek jsou poté využity v dotačních programech, které podporují efektivní a ekologicky šetrné zdroje.

Je třeba splňovat podmínky jako například, že dům musí být zapsán v katastru nemovitostí a musí být určen k bydlení, měl by využít alespoň 70% využité energie, účinnost fotovoltaických panelů má být minimálně 15 % a maximální výkon systému musí být 10kW.

Pokud všechny podmínky splňujete, tak se můžete pustit do podání žádosti svépomoci nebo to necháte vyřídit firmu, která vám fotovoltaickou elektrárnu instaluje. Firma SOLIDSUN s.r.o. například patří mezi přední firmy, která ročně instaluje stovky fotovoltaických elektráren a kladné vyřízení dotace dokonce garantuje. Proces vyřízení může na první pohled působit složitě, ale pro firmu, která to dělá denně, je to snadné.

Výše dotace se pohybuje mezi 35 000 – 150 000 Kč, a pokud žijete v Moravskoslezském, Karlovarském nebo Ústeckém kraji či jste majitel památkově chráněných objektů, tak je finální dotační částka ještě o 10 % vyšší.


SolidSun
logo SolidSun

Jsme skupina Solidsun - poskytujeme komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren. A to jak pro rodinné domy, tak firmy. Navrhujeme a realizujeme FVE, stavíme FV parky v ČR i EU, zajistíme výhodný výkup přebytků energie z FVE. O klienta se staráme ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.