logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Laufen CZ: Budoucnost spočívá v tenkostěnné keramice

Společnost Laufen CZ se i letos zúčastní svátku designu – Designbloku. Oproti předchozím ročníkům se ale návštěvníci mohou těšit nejen na výstavu ve stálém showroomu Laufen Prague Gallery, ale i na expozici v Superstudiu, která vznikla z nápadů dvorního architekta Michala Janků.

„Představíme návštěvníkům budoucnost koupelnové keramiky s revolučním materiálem SaphirKeramik v pojetí futuristických keramických stromů,“ vysvětluje letošní pojetí výstavy Ingrid Hubáček, marketingová manažerka společnosti Laufen CZ.

Expozici v Superstudiu, neboli hlavním prostoru festivalu, pojal Michal Janků v rámci tématu letošního Designbloku futuristicky, a proto pracuje s keramikou budoucnosti, SaphirKeramik, kterou společnost Laufen vyvinula jako revoluční materiál. Revoluce nespočívá jen v poloměru 2-3 mm tenkých hran nebo dvakrát vyšší pevnosti a extrémní odolnosti, ale také v přístupu k ekologii. „Budoucnost vidíme v upevnění vztahu s přírodou, v permanentní recyklaci, kvalitě přírodních materiálů, udržitelnosti a obnovitelnosti zdrojů. A všechna tato kritéria splňuje právě i SaphirKeramik,“ upozorňuje Ingrid Hubáček, podle které je při výrobě zároveň snížena spotřeba surovin i energie.

Společnost Laufen nyní pracuje se čtvrtou generací materiálu SaphirKeramik, která představuje další možnosti pro designérské využití. Vznikají také nové nápady, jež jsou myslitelné jen s tenkostěnnou keramikou, která i v budoucnu bude hrát prim. Patricia Urquiola, Marcel Wanders, Toan Nguyen a Konstantin Grcic, který dokonce před více než 20 lety zahajoval vůbec první Designblok, jsou architekty, kteří se SaphirKeramik pracují a pod jejichž taktovkou vznikly dnes již ikonické série Laufen. Právě umyvadla těchto designérů můžete vidět i v expozici. „Keramické stromy jsou tvořeny umyvadlovými mísami těchto návrhářů, každé z umyvadel je trochu pootočené a celek tak vytváří prostorový kreativní efekt. Na vrcholku jednoho ze stromů je pak vytvořený květ z osvětlených zrcadel série The New Classic,“ uvádí marketingová manažerka společnosti Laufen CZ s tím, že stromy jsou upevněné v hromadách vytvořených z kaolínu.

Expozici společnosti Laufen najdete na pražském Výstavišti v Holešovicích v hlavní budově Průmyslového paláce v prostoru P 25.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.