logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Svítidla Zumtobel chrání vzácné umění a podtrhnou zážitek návštěvníků galerií

S podzimním sychravým počasím nastává období, kdy si mnoho lidí vybere pro trávení svého volného času návštěvu muzea či galerie. Ke kvalitě kulturního zážitku přispívá osvětlení jednotlivých expozic.

Reklama

Správně vybrané osvětlení v muzeích či galeriích by mělo citlivě korespondovat s kontextem exhibice a zároveň podtrhnout jedinečnost uměleckého díla. Toho lze docílit pomocí prvotřídní vizuální kvality, náležité redukce osvětlení, vyvážených barev a také vhodně nastaveného světelného kontrastu.

Multifunkční světelný systém Supersystem II charakteristický svým minimalistickým provedením nenarušuje žádný architektonický styl. Osvětlení se skládá z jednotlivých LED svítidel, která lze nakombinovat mnoha různými způsoby. Jejich vlastnosti umožní docílit přesného a homogenního osvětlení jednotlivých objektů s jasnými kontrasty mezi exponáty. Různé velikosti svítidel a široká škála příslušenství dovolují variabilní uplatnění v prostoru, ať už vertikálně či horizontálně.

Osvětlení v muzeích a galeriích by však nemělo sloužit jen návštěvníkům, ale zároveň musí umělecká díla chránit, tedy nesmí produkovat škodlivé UV/IR záření. LED reflektorový systém Arcos je ideální pro exponáty umístěné v místnostech s vysokými stropy. Stejně jako v případě řady Supersystem II se vyznačuje vysokou účinností, moderním designem a příslušenstvím pro jakýkoliv typ aplikace. V neposlední řadě se svítidla Arcos vyznačují vysokou flexibilitou, je možné je otáčet o 365° a vyklápět až o 90°.

Ve světě jsou nainstalovaná světelná řešení Zumtobel v kulturních i architektonických skvostech od muzea Maxxi v Římě přes Národní muzeum ve Varšavě, Rezidenční zámek v Drážďanech až po jeden z nejnavštěvovanějších turistických cílů v Německu zámek Neuschwanstein.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.