logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tesla dokončuje výběr umístění evropské Gigafactory. Bude nejspíš v Dolním Sasku

Tesla Model S, foto © TZB-info.cz
Tesla Model S, foto © TZB-info.cz

Podle německých médií Tesla jako potenciální místa pro svou čtvrtou Gigafactory zvažuje hlavně města Emden a Emsland, která se obě nachází v Německu v Dolním Sasku.

Reklama

Nové zprávy přinesl mluvčí německého ministra hospodářství Bernda Althusmanna, který potvrdil, že ministerstvo představilo lidem z vedení Tesly lokality v Dolním Sasku. Ještě před tím Tesla několikrát kontaktovala zástupce Dolního Saska s cílem zajistit místo, které bude blízko k pobřeží, čemuž Emden i Emsland vyhovují.

Dolní Sasko o umístění Gigafactory opakovaně vyjádřilo zájem. Ministr hospodářství Bernd Althusmann kontaktoval Elona Muska v září 2018, aby zdůraznil, jaké výhody má Dolní Sasko pro Teslu. Mezi ně patří dobreé napojení na evropské dopravní sítě včetně přístavů, dobré zázemí pro výzkum a orientace Německa na obnovitelné zdroje energie. „Zároveň je Německo předním světovým regionem, pokud jde o výrobu aut“, dodal Althusmann.

Bližší o evropské Gigafactory stále nejsou známé, mimo poměrně vágního sdělení, že nová továrna vytvoří 1000 – 2000 pracovních míst, jak informovaly Hanoverische Allgemaine Zeitung.

Redakčně zkráceno

Zdroj

ALVAREZ, Simon. Teslarati.com [online]. [cit. 2019-08-22]. Dostupné z: https://www.teslarati.com/tesla-europe-gigafactory-4-location-lower-saxony-germany
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.