logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Volkswagen investuje do švédského výrobce baterií Northvolt


© Fotolia.com

Německá automobilka Volkswagen investuje zhruba 900 milionů eur (23 miliard Kč) do společných aktivit se švédským výrobcem baterií Northvolt.

Reklama

Německý podnik dnes oznámil, že v rámci investice získá ve švédské společnosti zhruba pětinový podíl.

Část peněz bude směřovat přímo do společnosti Northvolt a další část do společného podniku obou firem. Ten by měl postavit novou továrnu na výrobu baterií v Německu.

"Volkswagen buduje na všech úrovních základy pro úspěšnou realizaci své elektrifikační strategie," uvedl v tiskové zprávě člen představenstva automobilky Stefan Sommer.

Volkswagen už loni oznámil, že plánuje během pěti let investovat skoro 44 miliard eur do vozidel s elektrickým pohonem, do autonomního řízení, nových dopravních služeb a také do digitalizace svých automobilů a továren.

Letos v březnu koncern uvedl, že hodlá během příštích deseti let uvést na trh téměř 70 nových modelů s elektrickým pohonem, místo dříve plánovaných 50 modelů.

Součástí koncernu Volkswagen je i česká automobilka Škoda Auto. Ta začátkem března na ženevském autosalonu oznámila, že do konce roku 2022 představí více než 30 nových modelů, z toho minimálně deset bude elektrifikovaných.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.