logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zařízení na zvyšování tlaku KSB

Nová zařízení na zvyšování tlaku, kompatibilní s aplikační sběrnicí field bus představila skupina KSB Group na veletrhu ISH 2019.

Nová KSB Delta Primo jsou plně automatická zařízení na zvyšování tlaku, připravená k připojení. Jsou vybavena dvěma nebo třemi vysokotlakými čerpadly.  ©KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal
Nová KSB Delta Primo jsou plně automatická zařízení na zvyšování tlaku, připravená k připojení. Jsou vybavena dvěma nebo třemi vysokotlakými čerpadly. ©KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal
Zařízení na zvyšování tlaku konstrukční řady KSB Delta Primo ve variantách vybavení K, VP a SVP

Plně automatické systémy jsou připraveny k připojení. Jsou vybaveny dvěma nebo třemi vysoce účinnými odstředivými čerpadly Movitec. Maximální průtok zařízení činí 67,5 m3/h a nejvyšší dopravní výška je až 134 metrů.

Mikroprocesorová řídicí jednotka (Booster Control Advanced) zapíná nebo vypíná čerpadla kaskádovitě (varianta K) nebo regulovaně pomocí měniče frekvence (varianty VP a SVP). Díky rozhraní sběrnice field bus je také možné ovládání z externího PC. Kontrolky LED ve snadno rozeznatelných barvách semaforu ukazují na displeji spínací skříně provozní stavy zařízení. Při eventuálním výpadku jednoho čerpadla z provozu přepne řídicí jednotka okamžitě na další čerpadlo. Pro přenos varování a alarmů na vyšší úroveň řízení na ovládací panel jsou ve svorkovnici k dispozici dva dodatečné beznapěťové kontakty.

Varianta SVP je vybavena vysoce účinným synchronním reluktančním motorem IE5 konstrukční řady Supreme a systémem regulace otáček PumpDrive Eco. Cenově výhodné varianty K a VP jsou vybaveny motory IE3. Všechny konstrukční řady vyžadují síťovou frekvenci 50 Hz. Čerpadlo se zapne při poklesu tlaku v potrubí. Ten vznikne otevřením spotřebiče. Při rostoucím tlaku v membránové nádrži se KSB Delta Primo vypne. Pokud by došlo k nedostatku vody na přítoku, mikroprocesorové řídicí jednotka automaticky vypne zařízení a zabrání tím škodlivému chodu nasucho.

Zařízení jsou schválena pro pitnou vodu podle francouzské směrnice ACS a britské- směrnice WRAS, které patří k nejpřísnějším směrnicím v celé Evropě. Všechny instalované ventily a zpětné armatury mají schválení pro pitnou vodu podle německé směrnice DVGW. Unikátní je nová konstrukce délkově nastavitelného zpětného ventilu, což umožňuje snadnou demontáž z čerpadla pro účely údržby.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.