logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dvojboiler DZD-REVEL 2x160 l

Příprava teplé vody nízkoteplotním tepelným čerpadlem (do 35°C) se zásobníkem pro předehřev a dohřev sanitní teplé vody od české značky REVEL

Příprava teplé vody je po vytápění největší položkou ve spotřebě tepla domu. Revel nabízí Dvojboiler DZD-REVEL s úsporou prostoru i tepelných ztrát.

Příprava teplé vody za použití nízkoteplotního tepelného čerpadla je velmi efektivní. Provoz vychází asi na 4 Kč/den.

Ohřev teplé vody je zde dvoustupňový, tedy předehřev v pasivním boileru s teplovodní zvětšenou vložkou (1,44m2), a dohřev elektrický v horním zásobníku – oba 160 l.

V chladném období roku je předehřev využíván i k účelu zvýšení celkové akumulace otopného systému, neboť trubkový výměník funguje obousměrně (nabíjí i vybíjí boiler).

Skutečná teplota vody při spotřebě při koupání nebo sprchování se pohybuje v relaci do 38°C a z toho důvodu může dohřev představovat i pouhé 3°C.

Předehřev sanitní teplé vody má význam i v létě za předpokladu chodu oběhového čerpadla otopné soustavy bez zapnutého zdroje vytápění, a to nejen v systému s tepelným čerpadlem, ale třeba i s plynovým kotlem. Studniční voda má trvalou teplotu 4°C.

Výměna starého boileru za dvojboiler
Dosluhující elektrický boiler lze snadno vyměnit za dvojboiler, neboť zabírá stejný půdorys, je samostatně stojící (bez závěsných konstrukcí) a jeho připojení na rozvody se realizuje flexohadicemi. Je však nutné uvažovat s výškou 210 cm.

Dvojboiler DZD-REVEL 2x160 l


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.