logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Svítidla integrovaná do spotřebičů - trend 2019

Osvětlení, ilustrační obrázek, foto redakce
Osvětlení, ilustrační obrázek, foto redakce

I v roce 2019 lze čekat, že dominantní roli budou hrát LED svítidla. Zajímavým trendem pro příští rok pak budou LED svítidla integrovaná do jiných spotřebičů, například do stropních ventilátorů.

Reklama

Rozdělení velkého obytného prostoru
Ačkoliv rozvržení interiérů domácnosti směřuje již delší dobu k velkým obytným prostorům, ve kterých bývají často spojené kuchyně, jídelna i obývací místnost, i tento trend se v posledních letech vyvíjí.
Spojování do jedné velké místnosti by se mělo minimálně v roce 2019 zachovat, větší důraz se však bude klást na rozlišení jednotlivých prostor, aby celá místnost nebyla příliš unifikovaná. Variant takového řešení přitom existuje celá řada, kromě již dřívějšího používání například kuchyňských ostrůvků se tak může jednat o celkové barevné odlišení dané zóny, ať už použitými doplňky, barvou zdí či volenými materiály.
Další možností pak může být jiný styl nasvícení prostoru nebo jeho umístění do jiné výškové úrovně oproti zbytku místnosti. Takovým řešením může být například vyvýšení jídelního stolu nad zbylé prostory, díky kterému budou jednotlivé zóny opticky odlišné, celý prostor však bude zároveň působit celistvým dojmem.
Integrovaná LED svítidla

I v roce 2019 lze čekat, že dominantní roli budou hrát LED svítidla, už jen pro nepřebernou variabilitu, kterou tato technologie umožňuje.
Výrazněji však do trendu svítidel promluví industriální styl, což bude znamenat svítidla vyrobená z železa či hliníku či svítidla ve tvaru žárovek po různu zavěšená ze stropu. V kombinaci s moderně pojatým interiérem to z nich však udělá prvek domácnosti, který výrazně upoutá na první pohled. Zajímavým trendem pro příští rok pak budou LED svítidla integrovaná do jiných spotřebičů, například do stropních ventilátorů. Ke slovu by se zároveň měly dostat také varianty nepřímého osvětlení, ať už ve variantě za zrcadlem či světelných panelů mířících primárně na strop.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.