logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vodárny EcoSmart pro závlahové systémy

Pro optimální funkci postřikovačů je důležité dodržet konstantní tlak v závlahovém sytému. Optimalizujete tak spotřebu nejen elektrické energie, ale především spotřebu nenahraditelné vody.

Reklama

V závlahových systémech jsou čerpadla a jejich řídící prvky jen částí těchto systémů. Aby závlahy skvěle fungovaly, musí být tento systém celkově vyvážený a dobře zhotovený. Optimální výkon čerpadla může být znehodnocen příliš tenkým (ale v původní nabídce levným) potrubím, kterým neproteče dostatek vody do trysek a tyto např. nedostříknou do potřebného prostoru. Málo výkonné čerpadlo způsobuje obdobný problém. Ovládání čerpadla tlakovým spínačem a tlakovou nádobou je neefektivní, při měnící se úrovni tlaků v systému často dochází k měnícímu se dostřiku trysek a plýtvání cennou vodou na plochu kde zavlažovat nepotřebujete, a naopak na některých plochách máte rostliny strádající nedostatečnou zálivkou. Také se stává, že jednotlivé sekce nemají shodnou spotřebu a tak s běžným čerpadlem jedna sekce má malý tlak a druhá sekce zase zbytečně velký a opakují se provozní problémy zmíněné výše. Proto je důležité závlahové systémy provozovat s konstantním tlakem. Toto výborně řeší naše inteligentní vodárny EcoSmart s frekvenčním měničem. Řízením otáček lze udržet konstantní provozní tlak, jak u sestav do vrtů, tak i do kopaných studní a akumulačních nádrží.

Investoři mnohdy pořídí krásnou, drahou zahradu a během jedné vegetační sezóny jí dokáží poničit jen díky nespolehlivým a špatně navrženým závlahám a čerpadlům. Opravdu krásné zahrady s fungujícími technologiemi pořídíte u našeho partnera, odborníka na krajinné úpravy, firmy TREVITA - PREMIUM GARDENS & LANDSCAPES,

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.