logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Německá cena za design a Státní cena Rakouska za životní prostředí a energetické technologie

Společnost Fronius International GmbH byla nedávno vyznamenána nejen za vynikající design, ale také za progresivní služby. Fronius Ohmpilot, chytrý regulátor spotřeby, který využívá přebytečný fotovoltaický proud k přípravě teplé vody, přesvědčil stejně jako první zelená vnitropodniková vodíková čerpací stanice Fronius SOLH2UB.

„Fronius Ohmpilot není jen praktický pomocník při využívání solární energie, a tedy důležitý prvek pro vizi 24 hodin slunce, ale také skutečný designový zázrak,“ vysvětluje Martin Hackl, ředitel obchodní jednotky Solar Energy společnosti Fronius International GmbH. O tom Ohmpilot dokázal přesvědčit i porotu soutěže Německá cena za design 2019.

Dobrý design neznamená jen skvělý vzhled – dobrý design spíše převádí komplexní technické funkce do snadno ovladatelné, intuitivní a účelné podoby. Právě to se designovému týmu Fronius okolo produktového designéra Martina Frittajona podařilo u zařízení Ohmpilot. Proto špičková, mezinárodně obsazená porota soutěže Německá cena za design 2019 vyznamenala zařízení Fronius Ohmpilot za vynikající produktový design zvláštní cenou v kategorii Energie.

"Německá cena za design je jedním z nejrenomovanějších a mezinárodně nejuznávanějších ocenění produktového designu. Zvláštní cena udělená zařízení Ohmpilot jako doklad, že jsme s naší designovou filosofií na správné cestě, nás mimořádně těší,“ říká Martin Frittajon. „Jednoduchý, nadčasový vzhled s typicky zkosenými hranami vyjadřuje stabilitu a dlouhou životnost a podtrhuje vysokou technickou kvalitu implementované technologie. Celkovou koncepci doplňuje snadná instalace s dostatkem místa pro kabeláž a jednoduché, intuitivní ovládání.“

To však není vše. Společnost Fronius byla vyznamenána také Státní cenou Rakouska za životní prostředí a energetické technologie.



FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.