logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Siemens kupuje společnost Building Robotics, rozšiřuje tak své digitální portfolio o aplikaci Comfy®

Building Robotics Inc. se stane dceřinou společností plně vlastněnou Siemens Industry Inc. a bude nadále fungovat jako poskytovatel platformy, do které lze zapojit řešení i třetích stran.

Aplikace Comfy vznikla v roce 2012 . Tým, který na ní pracuje, využívá své odborné znalosti v oblasti strojového učení, UX designu a podnikových služeb.
Aplikace Comfy vznikla v roce 2012 . Tým, který na ní pracuje, využívá své odborné znalosti v oblasti strojového učení, UX designu a podnikových služeb.

Akvizice společnosti Building Robotics Inc., která je předním hráčem na rychle rostoucím trhu digitálních aplikací, je dalším milníkem v oblasti řešení pro inteligentní budovy divize Building Technologies. Building Robotics - start-up se sídlem v Oaklandu v Kalifornii - si vybudoval vedoucí pozici vývojem uživatelsky přívětivé aplikace, která umožňuje plně kontrolovat pracovní prostředí. Firma Building Robotics, Inc. je známá právě prostřednictvím názvem svého klíčového produktu: aplikace Comfy. Aplikace Comfy je nabízena formou software-as-a-service, čímž rozšiřuje cloudové portfolio divize Siemens Building Technologies. Očekávané uzavření transakce je ve třetím čtvrtletí roku 2018.

„Tento krok upevní naši vedoucí pozici na poli inteligentních budov,“ uvedl Matthias Rebellius, výkonný ředitel divize Siemens Building Technologies. „Díky aplikaci Comfy přeneseme uživatelskou zkušenost také do segmentu komerčních budov. To usnadní interakci a pomůže zvýšit produktivitu a nasazení zaměstnanců.“

„Digitalizace všechno mění: jak žijeme i jak pracujeme. Čím více zařízení, tím více generovaných dat. Ve formě velkých dat a internetu věcí tyto informace přetvářejí všechna odvětví, včetně stavebnictví. Díky moderním stavebním technologiím je možné přeměnit kancelářské budovy na dokonalé prostory s širokou škálou využití. Správné propojení lidí, technologií a služeb dokáže vytvořit dokonalé pracovní prostředí: kancelářské prostory, které inteligentně a flexibilně reagují na výzvy budoucnosti.“ říká Uwe Tilzen, ředitel divize Building Technologies Česká republika.

Prostřednictvím aplikace Comfy může divize Building Technologies propojovat lidi, místa a systémy a vytvářet tak dokonalé pracovní prostředí, kde jsou lidé tím nejdůležitějším prvkem. Comfy se přímo integruje s existujícími informačními a automatizovanými systémy budovy a internetem věcí a dává tak uživatelům možnost vše ovládat dle vlastních potřeb. Přináší inteligentní automatizaci pomocí jediné intuitivní aplikace. V dnešní době, kdy se bez inteligentních technologií neobejde žádná kancelář, mohou zaměstnanci využívat tuto aplikaci k okamžitým změnám teploty a osvětlení, mohou si rezervovat místnosti a stoly a dávat zpětnou vazbu na svůj pracovní prostor.

Aplikace Comfy vznikla v roce 2012 . Tým, který na ní pracuje, využívá své odborné znalosti v oblasti strojového učení, UX designu a podnikových služeb. Vyvíjí softwarová řešení pro provozovatele i obyvatele budov. Vedoucí postavení má na trzích jako jsou USA, Austrálie, Singapur a Indie.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.