logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

SanSwiss staví novou multifunkční halu za 152 milionů korun

Výstavbu nové výrobní a skladové haly zahájil přední evropský dodavatel sprchových koutů a vaniček SanSwiss Jičín. Projekt počítá s vybudováním multifunkčního objektu s napojením na dopravní a technickou infrastrukturu.



V areálu závodu vznikne novostavba o celkové rozloze 17 000 m2 s moderními prostory pro výrobu a skladování materiálu i hotového zboží. SanSwiss tak reaguje na stálý růst zájmu o sprchové kouty vyšší střední třídy s vysokou užitnou hodnotou, na jejichž výrobu se dlouhodobě orientuje.

Informovali o tom zástupci lokálního vedení jičínské firmy finanční ředitelka Bernadeta Sýkorová a ředitel výroby Ondřej Polák s tím, že hlavním záměrem projektu je navýšení výrobních a skladových kapacit, optimalizace výrobních a skladových procesů a výrazné zjednodušení logistiky závodu SanSwiss.

„Novostavba kapacitně plně nahradí dosud využívané externí skladové prostory, přičemž zkušenosti zaměstnanců těchto odlehlých skladů využijeme v budoucí multifunkční hale,“ vysvětluje Bernadeta Sýkorová. Nový komplex bude po uvedení do provozu nejen plně zajišťovat plánované potřeby podniku ve výrobě a v logistice, ale přinese i další dlouhodobé pracovní příležitosti.

„Na období výstavby nechystáme žádné omezení současného provozu. Samotnou halu chceme mít pod střechou ještě do zimy, ukončení celého projektu, včetně zelených ploch a závěrečných úprav, potom plánujeme na polovinu května roku 2019,“ říká ředitel výroby jičínské firmy Ondřej Polák. Dodává, že po spuštění centra bude SanSwiss vzhledem ke svému výhodnému umístění uprostřed starého kontinentu schopen z jednoho místa odbavit a operativně dodávat zboží obchodním partnerům po celé Evropě. Dalším úkolem managementu společnosti bude optimalizace výrobních a logistických procesů.

Náročná příprava projektu by nebyla myslitelná bez dobré spolupráce s řadou institucí a úřadů, včetně orgánů města Jičína. Aktuálně vedení podniku SanSwiss spoléhá na neméně kvalitní součinnost s firmou PKS stavby, a. s., ze Žďáru nad Sázavou. Tato společnost s více než 50letou tradicí na tuzemském stavebním trhu vyhrála výběrové řízení na generálního dodavatele stavby v konkurenci dalších 14 účastníků. „Smlouva počítá se dvěma stavebními etapami. V té první je nutné zatrubnit Valdický potok a v další etapě bude následovat samotná výstavba výrobní a logistické haly,“ konstatuje Bernadeta Sýkorová, finanční ředitelka společnosti SanSwiss. Jičínský podnik při tom bude přísně dbát na dodržování zásad ochrany životního prostředí.


RONAL Bathrooms s.r.o.
logo RONAL Bathrooms s.r.o.

Společnost SanSwiss, přední výrobce sprchových koutů, se rozrůstá. Od dubna 2024 se představuje jako RONAL Bathrooms - dodavatel kvalitních wellness produktů a italského koupelnového nábytku. RONAL Bathrooms se vyvíjí a stává poskytovatelem komplexních ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.