logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Cena průmyslového areálu v Poděbradech se vyšplhala na 65 mil. Kč

V jedné z dosud největších letošních transakcí s nemovitostmi ve středních Čechách se v těchto dnech prodal průmyslový areál PolyComp v Poděbradech za 65 milionů korun.

Reklama

O výběrové řízení, které realizovala renomovaná realitní společnost Naxos, byl velký zájem a ve finále o něj bojovalo devět investorů.

„Byl to unikátní prodej, kdy zájemci mohli teoreticky nabídnout i jednu korunu. Vítěz výběrového řízení ale nabídl 65 milionů korun, takže je možné označit cenu za velmi atraktivní,“ říká Martin Stibor z Naxosu. Novým majitelem se stává česká společnost Gadimmo, která bude v poděbradském areálu pronajímat sklady a výrobní prostory.

„Zájem o komerční nemovitosti je u profesionálních investorů na setrvale stabilní úrovni. Je dán kombinací lokality včetně dopravní obslužnosti, stavebně technického stavu a možností jeho využití. Výslednou cenu pak tvoří mix těchto parametrů a podnikatelského plánu. Můžete mít sebelepší areál a cenu odpovídající jeho kvalitám, ale pokud pro něj nebudete mít využití, tak jej nekoupíte,“ uvádí Martin Stibor.

U areálu PolyComp z roku 2011 s výrobní halou a administrativními prostorami tak mimo jiné rozhodlo i to, že se nachází v poděbradské obchodní zóně Kluk, vzdálené jen něco málo přes dva kilometry od dálnice D11.

O úspěšný prodej ve výběrovém řízení usiluje mimo jiné rozsáhlý výrobní a skladovací areál Liglass v Líšném u Železného Brodu v Libereckém kraji o rozloze více než 67 tisíc metrů čtverečních. Formou soutěže prodává Naxos i víceúčelový areál v centru Kladna s hlavní servisní budovou z roku 2012 a s možnostmi další výstavby.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.