logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Úspora, komfort a bezpečí... Nejen to je chytrá domácnost

Chytrou domácností je myšlena technologie navržená na míru vašeho domu či bytu, která řídí automatické procesy jako např. vytápění, osvětlení, zabezpečení. Vše podle vámi předem určeného nastavení.

Reklama

Úspora, komfort a bezpečí... Nejen to je chytrá domácnost

Jaké jsou hlavní přínosy chytré domácnosti? V první řadě chytrá domácnost zajistí efektivní hospodaření s energiemi. Chytrý dům sám střeží vaše náklady za energie. Podle aktuálních potřeb přizpůsobuje teplotní podmínky v bytě a když není třeba, tak netopí. Dokáže propojovat různé zdroje vytápění a pracuje také s denním světlem. S chytrou domácností se vám nestane, že zapomenete někde zhasnout. Světla jsou nastavena tak, aby svítila, když jste v místnosti a následně sama zhasla, když ji opustíte. Vše funguje automaticky, aniž byste se o některou z běžných činností museli starat.

Chytrý dům se stará o vaše bezpečí i v případě poruchy či havárie. Například dojde-li k poškození vodovodního potrubí, systém zastaví vodu a prostřednictvím telefonu vás informuje o místě, kde k problému došlo. Při vašem odchodu sám spustí bezpečnostní systémy. O všem, co se kolem domu děje, tak máte přehled i na dálku prostřednictvím aplikace v telefonu, notebooku či tabletu.

Velkou výhodou chytré domácnosti je, že ji lze zavést do jakékoli budovy. Není domácnost, která by se nemohla stát chytrou, inteligentní a plně automatizovanou. Ať již bydlíte v malém bytě či velkém domě, ve městě či na vesnici, můžete žít chytře, hospodárně a bezpečně. Stačí jen chtít bydlet úsporně a bez starostí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.