logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Amazon Alexa si rozumí s inHome

Insight Home, přední česká společnost v oblasti řízení budov a domácí automatizace, vyvinula společně s firmou WAGO jako jedna z prvních komplexní propojení ovládání domovů hlasem pomocí virtuální asistentky Alexa od společnosti Amazon.

inHome pod kontrolou
inHome pod kontrolou

Vizí společnosti Insight Home je přinášet svým klientům co nejjednodušší a intuitivní ovládání jejich domovů, a tím zlepšovat kvalitu bydlení. Hlasové ovládání je jedním z největších trendů poslední doby. A není nic přirozenějšího než se svým okolím komunikovat pomocí hlasu. Ovládání hlasem přitom není žádná novinka. Dříve ale naráželo na fyzikální bariéry, kdy v běžné domácnosti, kde hraje televize nebo hudba a lidé spolu komunikují, bylo téměř nemožné spolehlivě rozpoznat konkrétní příkaz pro požadovanou akci. To vše změnila až umělá inteligence v podání virtuální asistentky Alexy. Díky obrovské výpočetní síle cloudových serverů Amazonu dokáže daný příkaz i v poměrně hlučném prostředí spolehlivě rozeznat.

Společnosti Insight Home, která je vývojovým partnerem Amazonu, se podařilo propojit zařízení Amazon Echo se svým systémem domácí automatizace inHome. Toto propojení je možné jen díky tomu, že Insight Home využívá systémové řešení od předního světového dodavatele automatizace budov, společnosti WAGO. „Společnost WAGO vyvíjí a celosvětově dodává řešení pro automatizaci budov. Insight Home je naším největším partnerem v oblasti chytrého bydlení a jsme rádi, že se nám společně podařilo propojit naše řídicí jednotky se systémem inHome s naprosto funkčním hlasovým ovládáním v podobně virtuální asistentky Alexy od společnosti Amazon,“ říká Ondřej Dolejš, ředitel pro rozvoj.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.