logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vhodné stěrky do koupelen

Betonepox® je stěrka na bázi epoxidu, zdroj: Němec s.r.o.
Betonepox® je stěrka na bázi epoxidu, zdroj: Němec s.r.o.

Do mokrých prostor je třeba používat stěrky na bázi epoxidu nebo polyuretanu. Jde o hmoty, které vodu nesají. Případné lakování se provádí jen kvůli údržbě, nikoliv jako ochrana před vodou.

Reklama

Pokud je stěrka realizována z materiálů, které obsahují cement, a před vodou je chrání pouze slabá vrstva laku, je to problém, zejména dlouhodobě. Nalakovaná plocha odolává krátkodobému působení vody, ale problém většinou vznik, pokud stěrka praskne, voda začně vzlínat pod lak, vzniknou mokré mapy, později puchýřky, které následně odpadnou. Podobné poruchy jsou časté zejména v místě napojení stěny na podlahu.

Nejznámější prověřenou technologií do namáhaných prostor je stěrka Betonepox®, která je vhodná i do bazénů. Betonepox® je stěrka na bázi epoxidu bez přídavku cementu, kterou není nutné chránit před vodou lakem. Je schopna překlenout i mírné prasklinky v podkladu. Betonepox® je k dostání ve stovkách odstínů.

"Na mnoha webových prezentacích je možno vidět koupelny navržené např. z Pandoma, Benátského štuku a jiných nasákavých materialů. Dle našeho profesionálního mínění se jedná o velkou chybu. Takovéto koupelny jsou pěkné pouze po dokončení. Výrobci těchto technik je nedoporučují používat do míst, jako jsou sprchové kouty - jistě vědí proč," uvádí web Němec s.r.o.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.